Hotell i Vimmerby (Kalmar län, Sverige)

 1. 1 246 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 2. 1 027 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 3. 1 238 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 4. 1 283 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Vimmerby

Hitta fantastiska billiga hotell i Vimmerby i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Vimmerby online
 • Hitta ett billigt hotell i Vimmerby!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Vimmerby

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

VIMMERBY – VÄKOMMEN TILL ASTRID LINDGRENS HEMSTAD!

Vimmerby är ett utmärkt sommarresmål för barnfamiljen. Den lilla näpna staden, belägen i norra Småland, är främst känd som barnboksförfattaren Astrid Lindgrens hemort. Det var här hon fann inspiration till sina populära böcker och det är här många av filmerna baserade på hennes sagor har spelats in. Staden präglade Astrid Lindgren och Astrid Lindgren har utan tvekan satt sin prägel på staden. Vimmerbys omgivningar är lantligt idylliska med blanka sjöar, djupa skogar, slingrande grusvägar, gamla gärdsgårdar och rödmålade trähus. Detta är utan tvekan ett av Sveriges finaste smultronställen!

Vimmerby har gamla anor och tros ha varit befolkad redan på yngre stenåldern. Det är med andra ord en av Sveriges äldsta städer, vilket i sig är värt ett besök! Staden har genom tiderna tyvärr härjats av många bränder. Den sista stora branden ägde rum år 1821, då en tredje del av staden brann ner. Som tur är har Vimmerbyborna troget restaurerat och återuppbyggt staden efter varje brand. Ett besök på Stadsmuseet “Näktergalen” berättar mer om stadens rika historia. Storgatan utgör stadens historiska och livfulla hjärta. Moderna klädbutiker och inredningsbodar är numera inrättade i de färgglada, pittoreska husen med vinda tak och lutande, knarrande golv.

För de som vill övernatta i Vimmerby finns många olika boenden i varierande prisklasser att välja mellan - stugbyar, vandrarhem, bed & breakfast och hotell. Vimmerby Stadshotell med anor från 1860-talet ligger mitt i centrum vid Stora Torget. Restaurangen serverar god mat och frukostbuffén är omfattande. Även Vimmerby Vandrarhem ligger centralt. De erbjuder billiga rum med möjlighet till frukost. Det finns även många boenden placerade i utkanten av staden eller mellan Vimmerby och Mariannelund.

ATT SE OCH GÖRA

Du som älskar och växt upp med Astrids sagor, miljöer och karaktärer får utan tvekan ditt lystmäte i Vimmerby stad. Varför inte börja där allting startade och ta en tur till Astrid Lindgrens Näs för ett guidat besök? Huset där Astrid föddes och växte upp tilldelades år 2014 det stora turismpriset. Priset ges till “föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige”. Du kan se dig om i huset och runt på gården. Här finns även en mycket sevärd utställning om Astrids liv och hennes verk. Trädgården är mysig att flanera i och en god bit mat kan beställas på restaurangen “Lantköket på Näs”. Väl här är du bara några steg från Astrid Lindgrens värld, en populär tema- och teaterpark som ger liv till hennes karaktärer och sagor. Här får besökarna bland annat möta Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Madicken i egen hög person. Flera skådespel hålls dagligen på parkens olika utomhusscener. Skådespelarna gör ett gediget jobb i sin gestaltning och rolltolkning. Mellan föreställningarna rör sig karaktärerna bland gästerna och barnen får chans att få en personlig hälsning av Ronja Rövardotter, Karlsson på taket med flera. På området kan gästerna även besöka många av Astrid Lindgrens kända miljöer såsom Nangijala, Mattisborgen, Villa Villerkulla och Bråkmakaregatan. I parken finns en bokhandel, diversehandel, polkagriskokeri och karamellkokeri. Medhavd picknick kan ätas på ett flertal mysiga grönområden. På restauranger och caféer serveras annars småländsk husmanskost, specialiteter och enklare rätter.

Många av filmatiseringarna av Astrids böcker har spelats in i Vimmerby med omnejd. Två filmer om Lotta på Bråkmakaregatan spelades in i Astrid Lindgrens Värld. Astrid fick inspiration till böckerna om Bullerbyn av de tre små gårdarna i byn Svedestorp i Pelarna socken mellan Vimmerby och Mariannelund där hennes far växte upp. Det var även här som filmerna senare spelades in. På sommaren finns ett café och butik i Sörgårdens ladugård. Även Emils Katthult går att besöka.

Det är inte bara Astrid Lindgren som förärats med en temapark i Vimmerby utan även Selma Lagerlöfs Nils Holgersson. I denna temapark, som ligger ca 1 mil utanför staden kan du besöka ett Sverige, daterat 1800-talet, i miniatyr. Parken har även en äventyrsbana nio meter upp i luften, minigolf, hoppkudde och klätternät.

Ca 25 minuter med bil från Vimmerby ligger Virum älgpark, Här du har möjlighet att se älgar och dovhjortar i sin naturliga miljö. Möjlighet finns till guidade safariturer där det går bra att mata och klappa djuren. Ett besök i älgparken brukar vara väldigt uppskattat av barnen i sällskapet.

MAT & DRYCK

Ingebo Ekocafé, inhyst i ett magasin från 1850-talet, är ett trevligt utflyktsmål för en lugn och avkopplande dag med familjen. På menyn står vedugnsbakat bröd, lasagne, sallad, smarrigt fikabröd m.m. Allt tillagas på plats med ekologiska och KRAV-märkta råvaror. För den som vill gå på upptäcktsfärd i de småländska skogarna finns i närheten av caféet ett flertal trevliga och utstakade vandringsleder på 1.5 till 6 km. Ägarna till caféet lånar gärna ut kaffekorg, bärstol till barn och klövjeväskor till hund. På gården bor även många djur som barnen kan klappa.

I Mariannelund finns ett av de äldsta sockerbagerierna i Sverige. Här kan du botanisera bland 25 olika sorters karameller i alla olika kulörer, tillverkade enligt hemliga och anrika recept. Karamellkokeriet slog upp portarna redan 1929 och än idag görs konfektyren på precis samma sätt. Detta är säkerligen ett uppskattat besök för alla sötsugna och nostalgitrippare. Fudge, polkagrisar, brända mandlar, mintkyssar och lakritsknäck är en bråkdel av vad butiken erbjuder.

Fik och bad kombinerar du bäst på Kröngården, 7 km norr om Vimmerby, eller på Sommartorpet i Mariannelund. De erbjuder vacker utsikt, barnvänliga stränder, hembakade våfflor med sylt och grädde samt ostkaka. Helt klart ett lyckat recept för en skön och smaklig dag.

Trevlig resa!