Hotell i Västervik (Kalmar län, Sverige)

 1. 1 404 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 442 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 893 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 1 091 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 899 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 6. 754 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 7. 1 118 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 8. 2 269 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Västervik

Hitta fantastiska billiga hotell i Västervik i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Västervik online
 • Hitta ett billigt hotell i Västervik!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Västervik

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Västervik – kuststaden med det lilla extra

Västervik är Smålands skärgårdsstad och här hittar du omkring 5 000 öar och kobbar. Det borde vara grunden för många besök i denna vackra bygd för du kan säkert inte klara av allihop på enbart ett besök. Beta av några stycken åt gången och återkom ofta.

Historia & Kuriosa

Västervik ligger idag inte på sin ursprungsplats. Första platsen var där Gamleby ligger idag men 1433 flyttades Västervik till sitt nuvarande läge, och det var för att Erik av Pommern ville att borgarna skulle vara närmare havet och också skyddas av Stegeholms slott. Västervik som många andra städer under 1500-talet härjades av danskarna. Men staden fick ändå ett uppsving när Gustav Vasa bestämde att starta ett skeppsvarv i staden. Under 1600-taet var Västervik en given punkt för exporten av järn och skog. Järnvägsbyggen på 1800-talet gjorde att stadens betydelse ökade med skeppsvarv, fiske och pappersbruk som stora näringar.

Aktiviteter

Eftersom nu Västervik är en skärgårdsstad är det självklart och naturligt att du ska ta del av skärgårdstrafiken. Du kan ta Ringlinjen och även ta turer med M/S Freden och M/S Sladö som åker till olika öar. Med båten Sladö kan du åka ut till Idö som inte ligger så långt utanför Västervik. En perfekt tur om du vill glömma hets och stress och istället njuta av natur, östersjöluft samt en bit god mat på Idö Skärgårdskrog. Ön är ungefär en kilometer på både längden och bredden men har ändå en varierad natur för dig att upptäcka. Du kan även gå upp i lotsutsikten och få en fantastisk utsikt över ö och hav.

På Västerviks museum kan du se utställningen om skeppsvraket Mars. Vraket hittades sommaren 2011 av ett dykarteam i Ocean Discovery. Det låg på 75 meters djup strax öster om Öland och vraket identifierades efter en tid som fartyget Mars. Ett fåtal föremål är bärgade och finns att beskåda i en bassäng inne i muséet. Förutom detta relativt nyligen hittade fartyg kan du även titta på vraket efter ett handelsfartyg från 1500-talet som hette Ringaren samt ett örlogsskepp som hette Elefanten. Utställningen fokuserar på hur svenska fartyg och flotta såg ut under 1500-talet.

Västervik är en riktig aktivitets-stad med saker att göra både på vatten och på land. Du kan till exempel fiska eller ge dig ut med kajak i skärgården. Om dykning är din grej så finns Dykpark Västervik där du kan både dyka från båt eller gå ifrån land. Det finns olika nummer att dyka efter där du kan gå ner till vrak och se dem ligga där på botten.

Andra mer landbaserade aktiviteter i Karlstad med omnejd är Klättring, vandringsleder, ta mountainbike-turer och ge sig ut på sälsafari. Du kan också testa den nya hetaste grejen som är trailrunning där man springer på mjuka stigar i skogen och längs med havet istället för på asfalt inne i staden.

Shopping

Västervik har ett varierat utbud av shopping vilket innebär både kända kedjor men även de mer pittoreska och lokala varianterna med saker du kanske inte hittar någon annanstans. Botanisera i dessa mindre butiker, och inte bara de utan även gallerior, vintage-shoppar, loppisar och liknande. Och när du känner dig lite trött finns det oftast ett café i närheten där du kan vila dina trötta fötter och bli redo för rond två av shopping-upplevelsen.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Västervik kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Västervik finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning, och här hittar du allt från Gränsö Slott till Hotell Fängelset. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det även en stuga eller två. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och det som är mer billigt.

Spa

Hotell i Västervik erbjuder spaupplevelser och spapaket. Och självklart inte enbart hotellen utan även andra anläggningar, kursgårdar, herrgårdar och liknande. Det finns något för alla och det är oavsett om du tar med dig hela släkten, livspartnern eller åker dit på egen hand.

Som många andra städer längs med kusten finns det i Västervik en tradition av spa och kurort med allt vad det innebär av rekreation, hälsa och massage. Det finns sköna platser i Västervik med omnejd där du kan ladda dina batterier och ta en paus från den egna verkligheten. Exempelvis finns det en spaavdelning på Stadshotellet som heter Skönare Liv. Här har du pool, jacuzzi, bastu och möjligheter till behandlingar. På nyöppnade Lysingsbadet Spa har olika bastutyper men även turkisk haman och romerskt spa. Gränsö Spa ger dig möjlighet till relax, kallbad och en bastubåt.

Prioriteten med spa är hälsa, din hälsa och alla andras hälsa. Ett spa betyder avslappning, avkoppling och laddning av dina energireserver så att du kan ta dig an vardagen och den egna verkligheten när du återvänder hem. Spa är ju också mer än behandlingar som massage och tångbad utan innebär också bastu, bubbelbad, vattengympa och att simma i poolen. Listan kan göras nästintill hur lång som helst. Det är bara att välja.