Hotell i Växjö (Kronobergs län, Sverige)

 1. 2 344 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 480 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 979 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 889 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 849 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Växjö

Hitta fantastiska billiga hotell i Växjö i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Växjö online
 • Hitta ett billigt hotell i Växjö!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Växjö

 • 1 269 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 934 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

VÄXJÖ - LITEN STAD MED STORT UTBUD

Växjö, som förr i tiden gick under namnet Telestad, har haft slogans som “där vägarna möts” och “Europas grönaste stad”. 2012 fick staden ett nytt putslustigt sloganförslag “Våga komma!” av komikerduon Filip & Fredrik som uppträdde i konserthuset. Och vågar du dig på att komma hit så kommer du inte att bli besviken. Växjö är en mångsidig stad med kultur, sport och historiska sevärdheter som du enkelt tar dig till med flyg, tåg, buss eller bil.

HISTORISKA SEVÄRDHETER

När det gäller sevärdheter i staden så är det främst slott, kyrkor och museer som dominerar stadens turism. Det är svårt att tala om Växjö utan att nämna alla slott som finns runt omkring i staden. Kronobergs slottsruin ligger vid Helgasjöns strand och det var här upprorsmannen Nils Dacke tillbringade julen 1542 innan hans uppror slogs ner och slottet byggdes ut av Gustav Vasa för att försvara Sverige mot Danmark. Andra sevärda slott i Växjötrakten är Bergkvara slott byggt i nyklassicistisk stil och riddarborgen Teleborgs slott som ligger på en klippudde i sjön Trummaren. Växjös domkyrka från medeltiden lockar varje år omkring 130 000 besökare till staden. Men även den vitkalkade Öjaby Kyrka från 1400-talet som ligger vackert till vid Helgasjöns strand är värd en titt.

I museiparken ligger Smålands museum, Sveriges glasmuseum och Utvandrarnas hus. Smålands museum som är Sveriges äldsta länsmuseum visar permanenta utställningar med stenåldersföremål, en silverskatt från vikingatiden och operasångerskan Christina Nilssons smaragdsmycken. Förtrollas av Smålands glashistoria på Sveriges glasmuseum där du kan beundra glas från Hertig Karls 1580-tal och den världsberömda glasformgivningen från 1900-talet fram till idag. Museiparken bjuder även på Utvandrarnas hus med bland annat den permanenta utställningen ”Drömmen om Amerika” som skildrar den stora emigrationsvågen där svenskar lämnade landet för att söka lyckan i Amerika och Kanada under 1800-talet.

KOLLA IN KONSTEN

På Västra Esplanaden mitt emot stadsbiblioteket ligger Växjö Konsthall som har fri entré till utställningar med svenska och internationella konstnärer. För den som vill ta del av stadens offentliga konst så finns konststråket Växjö Art Site som ligger runt Växjösjön. Konstverken i stråket röstas fram av Växjöborna och just nu hittar du bland annat skulpturen Durus och Mollis av Monika Gora där. Konstverken byts kontinuerligt ut så vad som väntar dig på din konstrunda får du se på plats! Vid Arenastaden i Växjö möter sporten konsten och här finns tre nya offentliga konstverk. Installationen “Eld” av Ebba Bohlin som står vid Tipshallen, är inspirerad av de olympiska spelen och Harry Loontjenss “Friskt Vågat” som är en A-formad skulptur i rostfritt stål. Sist och faktiskt minst till storleken är bronsskulpturen “Haren” av Eva Fornåå.

SPORT FÖR HELA FAMILJEN

Finns det några sportintresserade i familjen? Bra! Då gör ni givetvis ett besök på Arenastaden i Växjö som erbjuder arenor för 15 olika sporter. Här kan ni spela boule, sopa banan i curlinghallen, slå ner käglor på någon av bowlinghallens 12 banor eller titta på puckfantasterna i Växjö Lakers. Här ligger också Simhallen Aqua Mera med ett äventyrsbad som kommer att uppskattas av både stora och små. På vintern hittar ni slingrande skidspår på bland annat Araby golfbana och elljusspår i skogsterräng på Fylleryd.

MAT & RESTAURANG

Växjö har ett brett utbud av lunchställen, restauranger och fik. Vill du dricka en kopp kaffe eller te med något sött till så slå dig ner på centrala Café Bonito på Klostergatan. Här finns även soppa, pajer, sallader och tapas för dig som vill sitta kvar och äta lunch. För dig som kan tänka dig att åka en bit för att fika så ligger Systrarna Skogströms Lantcafè strax intill väg 30, i Öhr två mil norr om Växjö. I lantträdgården ligger detta KRAV-certifierade sommarcafé i ett hus från 1870.

Är du hungrig som en varg redan vid lunchtid så kan du beställa in en pikat pizza på Venezia som är en av Växjös bästa pizzerior. Kvarterskrogen Kök11 är en av Växjös mest besökta lunchrestauranger. Vad sägs om piccata med grönsaksbulgur, tabascostekt pyttipanna eller gulaschgryta gjord på högrev? Restaurang Reko är en hälsomatbar på Storgatan och ett litet lunchparadis för den som vill undvika raffinerat socker och äta och dricka ekologiskt. Tar du en havrelatte och en rawboll efter maten?

Det finns mer än 82 restauranger i Växjö. En av alla dessa är Aptit kök och bar där du kan hitta delikatesser som sotad pilgrimsmussla, körsbärsglaserat ankbröst och skaldjursrisotto på kvällsmenyn. På mysiga Båtsmannens Bar & Restaurang kan du äta trerätters och kanske får du njuta av Båtens blåbärs-cheesecake till dessert.

Grace Nightclub har blivit utsedd till Växjös bästa nattklubb och huserar på bottenvåningen av Elite Stadshotellet. Nattklubben 1902 öppnade 2003 och ligger belägen i en rustik industrilokal på Södra Järnvägsgatan. Trevlig utegård på sommaren och fullt ös på dansgolvet inomhus på onsdagar, fredagar och lördagar resten av året.

BOENDE

I Växjö kan du bo dyrt, billigt, lyxigt eller bara bekvämt på allt från vandrarhem, stuga eller motell till designhotell, herrgård och slott. Håll utkik efter förmånliga priser och sista minuten erbjudanden på stadens hotell. Det finns ett flertal hotell i centrala Växjö med närhet till shopping, restauranger, kultur- och uteliv. I centrum hittar du det välrenommerade gastrohotellet PM & Vänner som har spa, pool, japanskt bad och bastu. Hotellets egen restaurang har fått utmärkelsen internationell mästarklass i White Guide. Elite Park Hotel är ett fyrstjärnig hotell med vacker nordisk design och Clarion Collection Hotel Cardinal på Bäckgatan är ett förstklassigt boende i city med både hotell och pensionat. Några andra hotell som passar fint för en övernattning och som dessutom är lite billigare är Best Western Royal Corner, Esplanad och Elite Stadshotellet. Bo mysigt på något av stadens personliga bed & breakfast eller vandrarhem som till exempel B&B Damsö eller Vandrarhem Evedal. Strax utanför stan hittar du boende på Villa Gransholm och herrgårdarna Asaby och Öjaby Herrgård som ligger mitt i Smålands möbel- och glasrike.