Hotell i Örebro (Örebro län, Sverige)

 1. 1 199 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 2. 923 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 3. 1 068 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 4. 1 188 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  741 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  884 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. 902 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 6. 962 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 7. 622 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 8. 759 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024

Hotell i Örebro

Hitta fantastiska billiga hotell i Örebro i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Örebro online
 • Hitta ett billigt hotell i Örebro!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Örebro

 • 1 280 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 408 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 037 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  769 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  801 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 164 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Mötesplats Örebro

Örebro ligger strategiskt rätt med bekvämt avstånd till Stockholm, Göteborg och Oslo. Det är anledningen till att staden har blivit ett centrum för handel och logistik. Örebro ligger vid Hjälmarens västra strand i Närke och ligger på tio i topp över Sveriges största tätorter. Som många andra städer i Sverige har Örebro en flera hundra år lång historia och har därför ett rikt, varierat utbud för dig att upptäcka.

Kuriosa & Historia

Redan på 1350-talet lät kung Magnus Eriksson anlägga en fästning på en holme. På den platsen ligger idag Örebro Slott som är en av stadens stora attraktioner. Det var Karl IX som byggde om borgen till ett modernt renässansslott då Örebro ingick i hans hertigdöme. Idag ligger slottet praktfullt mitt i centrum omringat av shopping och evenemang. Det går inte att säga annat än att du kommer att tappa andan när du får se Örebro Slott omgivet av Svartåns virvlande strömmar. Det är i högsta grad ett levande slott med utställningar, guidade visningar och evenemang. Du kan även gå på spökvisningar eller välja att ha ett barnkalas eller en fest inne på slottet.

Örebro har varit en plats för riksmöten och riksdagar, och där viktiga beslut har tagits som har format Sverige och dess historia. Exempelvis en riksdag på 1600-talet för att stopp kung Sigismund och hans försök att få tillbaka katolicismen i Sverige. Sista gången en riksdag hölls i Örebro var 1812.

Shopping

I Örebro hittar du många olika slags shopping från stora gallerior till små pittoreska gårdsbutiker. Rekommenderas kan bland annat gamla stan som ligger i anslutning till Örebro slott och där hittar du mindre men charmiga butiker där det kan inhandlas design och delikatesser. Vill du ha en mer svulstig shopping upplevelse så har du inte mindre än fem olika gallerior. Till exempel Marieberg Galleria där du har cirka 100 butiker, restauranger och caféer under ett tak. Det finns inget som säger att du inte ska uppleva både det små och det stora. Låt vädret bestämma vilket du gör vilken dag.

Boende

Boenden finns det gott om i Örebro och många olika alternativ. Vill du ha ett billigt boende erbjuder Örebro med omnejd prisvärda vandrarhem och Bed & Breakfast samt campingar. Vill du sköta dig mer själv finns det stugor och lägenheter att hyra. Övernattning kan självklart också ske vid ett av stadens fina hotell. Exempel på det är Hotell Behrn som är ett familjeägt hotell vid Stortorget i centrala Örebro. Hotellet är fyrstjärnigt och alla rummen är designade för att skänka en upplevelse utöver det vanliga. Andra exempel är Best Western, Clarion och First.

Spa

Hotell Spa är inte dumt det heller och det finns många väldigt bra alternativ i just Örebro. Det finns till exempel Nygatans Spa, Hälsokällan Spa & Kurbad och Spa Huset i Örebro för att nämna några. En spa-upplevelse är inte så dumt när man är ute och reser oavsett om syftet med resandet är jobb eller rent nöje. Ett spa-besök kan betyda så mycket. Det kan vara en ansiktsbehandling likväl som en klassisk massage men också andra kurer och motionsprogram och diettips. Eller också så gör du allt och blir riktigt laddad för att ta dig an verkligheten igen. Håll alltid utkik på olika anläggningars hemsidor då det är vanligt att de har erbjudanden som är extra prisvärda. Sedan kan du också oftast använda dig av ett spa utan för den skull ta en behandling. Många anläggningar har en relaxavdelning med tillgång till bastu, pool, bubbelpool och träningsmöjligheter. Ett spa kan betyda så mycket och kan erbjuda dig mycket oavsett om du vill ha en behandling eller bara en chans att slappna av. Det som alltid är första prioritering är trots allt din hälsa.

Sevärdheter

Vad det gäller sevärdheter är Örebro Slott ett av de mest prominenta, och självklart stadsparken som ligger i anslutning till slottet. Andra attraktioner är Cajsa Wargs Hus i Wadköping. Tillsammans med Kungsstugan utgör det bra exempel för allmänheten hur 1600-talshus såg ut. Cajsa Wargs hus var en gång en gäststuga på en större anläggning ägd av hennes far. Cajsa Warg blev känd både i Sverige och utomlands för den kokbok hon gav ut, och hon kallas fortfarande den moderna svenska kokkonstens moder.

Garphyttan är en av Sveriges äldsta nationalparker och ligger vid foten av Kilsbergen. Här bevaras ett gammalt odlingslandskap och här finns blomsterängar omgivna av tät naturskog. Här får du fantastiska naturupplevelser, ta en fika bland blommorna och ta kortare eller längre promenader på nationalparkens vandringsleder.

Ett annat av de mest populära besöksmålen i Örebro är vattentornet Svampen som invigdes redan 1958. Många är de som genom åren har åkt upp i tornet för att njuta av utsikten där uppifrån. Vad många kanske inte vet är att i tornet finns konferenslokal och café och restaurang som har öppet nästan alla av årets dagar.

Örebro med sitt strategiska läge gör staden till det ultimata resmålet oavsett om du ska göra ett längre besök eller bara stanna ett kort tag på vägen till ett annat resmål. Här finner du en plats som vid ett flertal tillfällen har spelat en betydande roll i Sveriges historia och du kan fortfarande höra vingslagen. Du kan även ta del av kulturella evenemang, konst och hantverk samt en varierande shopping. Allt det medan du befinner dig på något av Örebros bra boenden eller spa-anläggningar.

Our top-rated cheap hotels in Örebro

 • 1 276 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 826 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 051 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Örebro