Hotell i Uppsala (Uppsala län, Sverige)

  1 084 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  1 109 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 1. 614 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 2. 813 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 3. 877 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 4. 966 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 5. 709 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 757 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 7. 1 050 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 021 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Hotell i Uppsala

Hitta fantastiska billiga hotell i Uppsala i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Uppsala online
 • Hitta ett billigt hotell i Uppsala!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Uppsala

 • 956 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 121 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 053 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 408 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 807 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 009 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 116 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 554 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

UPPSALA, VÄLKOMMEN HIT, VÄLKOMMEN HEM

Att besöka Uppsala är som att ta ett steg tillbaka in i svensk historia samtidigt som du kan uppleva enastående modern arkitektur. I centrum har du möjligheten att se den 118m höga domkyrkan , eller varför inte gå en tur i Uppsala Slott med utsikt över hela staden på ena sidan samtidigt som du på andra sidan kan blicka ut över den Botaniska trädgården.

Du har också tillgång till alla de vackra universitetsmiljöerna som finns utplacerade över hela staden. År 1477 grundades Uppsala Universitet vilket gör det till det äldsta sätet för högre utbildning i hela Skandinavien. Här har du även möjligheten att gå i Carl von Linnés fotspår då flera vandringsleder finns överallt i och utanför staden, om du är sugen på långa promenader.

Uppsala är Sveriges fjärde största tätort med mer än 140 tusen invånare, och ligger bara knappa 35 km från Arlanda flygplats som tar dig vidare till resten av Europa och världen. Mitt igenom staden rinner Fyrisån som omgärdas av intressant modernistisk arkitektur och vart man än rör sig i staden kan man se den karaktäristiska Uppsalasiluetten med domkyrkan och slottet väl utplacerade på två höjder.

UNIVERSITETSSTADEN

För dig som vill uppleva dina studieår är Uppsala den optimala staden. I mitten av staden, bara ett stenkast från slottet, ligger Carolina Rediviva vilket inrymmer Uppsala universitetsbibliotek. Här kan du alltid koppla av med en trevlig bok i underbart nostalgisk miljö. Det är också centrum för hela Uppsalas blickar på valborgsmässoafton varje år då stadens, både nuvarande och tidigare, studenter samlas i Carolinabacken för att lyssna på ett tal av rector magnificus. Sedan gäller det att så snabbt som möjligt skynda nedför backen till närmaste studentnation för att inta traditionsenlig champagne, en så kallad champagnegalopp.

I Uppsala finns det också väldigt många möjligheter för dig som gillar att ta en mysig fika på något av de flera billiga caféerna i staden. Redan de tidiga studenterna under 1800-talet spenderade mycket tid på det Uppsalakända fiket Ofvandahls som än idag serverar några av de bästa bakelserna, i både stor och liten form, som du kan välja mellan att ta med dig hem eller avnjuta på plats. Ett annat av de små men dock så populära fik är Hugos Kaffe dit också studenter vallfärdar till, dels på grund av dess mycket billiga priser men även på grund av dess högst miljösmarta tankar och lösningar som genomsyrar produkterna de serverar och använder.

I hjärtat av Uppsala centrum finner du även det lyxiga hotellet Hotell Hörnan som uppfördes 1907 och har en enastående utsikt över hela Uppsalas sevärdigheter så om Uppsala Slott, Domkyrkan, Fyrisån och ligger bara ett stenkast ifrån det nästan 1 km långa shoppingstråket med alla möjliga affärer och restauranger. Hotellets mysiga bar i lobbyn är även det en sevärdighet i sig självt som inte bara är öppen för hotellgäster utan även för allmänheten.

ÖSTRA AROS BANDY

Uppsala är även känd som en stor bandystad, där IK Sirius Bandyklubb har sitt säte. Många bandyfantaster har i flera år vallfärdat hit varje år under bandyfinalen som spelades på Studenternas IP , dock valde man att flytta finalen till Friends Arena i Stockholm år 2013 vilket inte tagits emot väl av alla bandyentusiasterna. Många matcher spelas fortfarande i Uppsala och sporten har tagits emot med öppna händer av stadens invånare så att man nästan skulle kunna kalla det för Uppsalas stadssport.

NATUR OCH FRILUFTSLIV

Uppsala har många möjligheter till aktiviteter i naturen, och besökare kommer för att koppla av på flera av stadens billiga hotell med spa kombinerat med exempelvis paddling i Ekoln eller Fyrisån. Populärt är också att åka skidor, cykla i skogsområdena Stadsskogen, Lunsen samt Nåsten, eller bara att strosa runt bland de flera öppna områdena som finns runt om Uppsala. Under vinterhalvåret är det många som åker skridskor på Ekoln där en speciell plogad bana brukar finnas mellan Skarholmen och Hammarskog. Här brukar det även finnas flera skidspår.

Många hotell fokuserar därmed mycket på välbefinnande och friluftsliv då många aktiviteter och spamöjligheter finns erbjudna från hotellens sida samt flera lokala företag. Så om du letar efter en stad där du kan koppla av och har tillgång till stora delar av naturen är Uppsala stad en bra alternativ för dig.

MUSIKSTADEN UPPSALA

Uppsala levererar ett rikt nöjes- och musikliv. Uppsala Konsert & Kongress står numera som en central punkt för många uppträdanden och shower, vare sig det handlar om teater eller stå upp-komik. Även många andra platser erbjuder billiga framträdanden som exempelvis Katalin And All That Jazz, som även fungerar som en utmärkt pub och restaurang för de som söker en intressant musikmiljö att anordna en flerrättersmiddag då du är på besök.

NYÅR & FEST

Uppsala erbjuder ett rikt nattliv där den partysugne alltid har möjligheter att gå ut till flera av stadens olika klubbar. Här finns alltid stället för dig då många fokuserar på olika åldersgrupper och musikgenrer. Varje helg har du alltid möjlighet att gå till Flustret vilket är klubben som alltid levererar och är ett perfekt tillhåll för dig som fyllt 23 år. Eller varför inte testa Saluhallen som på lördagsnatten förvandlas till nattklubb efter att på dagen fungerat som restaurang samt ost- och fiskbod.

Nyår i Uppsala är alltid något speciellt då staden bjuder på en fyrverkeri- och ljusshow över slottet och Carolina Rediviva. Detta är något som inte får missas då du firar nyår i Uppsala och under kvällen kan tipsas om att avnjuta en trevlig middag på någon av stadens flera restauranger, där du kan välja mellan ett stort urval av nyårsmiddagar fram till sentimmarna innan du drar dig tillbaka till ditt hotell.

Our top-rated cheap hotels in Uppsala

 • 2 141 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 977 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  2 182 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 486 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 995 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 670 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Uppsala