Hotell i Linköping (Östergötlands län, Sverige)

 1. 1 072 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 2. 700 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  1 065 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  904 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 3. 957 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 4. 989 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. 1 123 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 901 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 7. 1 137 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 8. 998 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024

Hotell i Linköping

Hitta fantastiska billiga hotell i Linköping i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Linköping online
 • Hitta ett billigt hotell i Linköping!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Linköping

 • 812 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 532 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Linköping

Köpingar har vi gott om i Sverige, och två av dem har de snarlika namnen Linköping och Lidköping vilket har genom åren förvirrat många. Efter lite efterforskning står det dock klart att skillnaden mellan de två städerna är stor. Linköping bjuder bland annat på historia inom textilproduktion, flygplan och SAAB.

Kuriosa

Lämningarna i Linköping sträcker sig långt tillbaka i tiden, ända till bronsåldern. Det finns historiska bevis på områdets utveckling som till exempel vikinga-runstenar och brev från påven Alexander III om skydd för biskopens gårdar. Domkyrkan som finns i staden idag påbörjades redan på 1230-talet. Linköping anses vara platsen för starten av svenskt flyg och det hände 1912 när Carl Cederström grundade sin flygskola på Malmen. 1937 såg Svenska Aeroplan AB (SAAB) dagens ljus, och denna industri gjorde att Linköping växte som stad under andra världskriget och kalla kriget som följde.

Aktiviteter

Det finns väldigt mycket saker att göra i Linköping men det som man absolut inte borde missa är ju Flygvapenmuseet när vi ändå är i staden där svenskt flyg och SAAB startade. På museet kan du titta på samlingar av flygplan som blev succéer och sådana som bara blev en prototyp. Det finns fascinerande utställningar, du kan testa på hur det skulle vara att flyga ett plan i en simulator, och du kan också ha konferenser och events här.

Men Linköping har mer att erbjuda dig vad det gäller sevärdheter och aktiviteter. Det finns till exempel Trädgårdföreningen som är en oas mitt i staden och här hittar du parklek, boulebana, beachvolleyplan, restauranger, fik samt möjlighet att gå på en guidad tur eller ha picknick.

Du kan också besöka Bergs slussar där du hittar en slusstrappa med sju sammankopplade slussar. Trappan kallas Carl Johan och är kanalens största attraktion. Många kommer hit för att se båtarna slussas i trappan och även se någon av de gamla kanalbåtarna Wilhelm Tham, Diana och Juno. Med alla andra sidaktiviteter kan du lätt tillbringa en längre tid här.

Förutom ovan nämnda båtar finns också M/S Ceres och M/S Wasa Lejon, och med alla dessa kan du ta en tur på Göta kanal. När du ändå är i Linköping varför inte passa på att uppleva kanalen på det bästa sättet, från vattnet? Ceres och Wasa Lejon kan du äntra vid Bergs Slussar och ta en tur på några timmar för att sedan ta båten tillbaka eller välja att ta buss eller cykel åter till starten. Med Wilhelm Tham, Diana och Juno kan du ta turer från 2-6 dagar och därmed uppleva desto mer.

I närheten av Linköping finns ett antal slott och slottsruiner som du kan besöka själv eller med sällskap. Du har till exempel Ekenäs Slott, Ljungs Slott och Bjärka-Säby Slott som erbjuder vacker arkitektur och vackra vyer samt olika slags aktiviteter.

Shopping

I Linköping city har du ett utbud som bör tillfredsställa de flesta shoppingsugna med både kända kedjor, småbutiker, gallerior och loppisar.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Linköping kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Linköping centrum finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning. Du har till exempel Park och Scandic Frimurarehotellet. Om du vill ha andra möjligheter till boende än det som är centralt är vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast något att tänka på. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det stugor och lägenhetshotell. Lägenhetshotell finns av olika karaktär och både centralt som i grönområden i utkanten av staden. På tal om lägenheter så finns det ett stort antal av möjligheter att hyra sådana som turist i Linköping, även om du skulle vara ute i sista minuten. Om du till exempel inte vill boka något i city finns naturligtvis alternativ utanför själva stadskärnan. Exempelvis finns det otroligt natursköna möjligheter genom att bo på en lantgård. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och de som är mer billigt.

Spa

Visst vore det inte så dumt att besöka ett spa när du är i Linköping? Efter att ha tagit del av några de aktiviteter som står till buds i staden med omnejd kan det vara skönt med lite avkoppling och avslappning för både kropp och själ. Ett känt och renommerat alternativ i Linköpings-trakten är Hooks herrgård där du kan få en spa-upplevelse utöver det vanliga.

Spa hittar du på herrgårdar som Hooks, på hotell och på rena spa-anläggningar. Det vanligaste är att det finns ett stort utbud av olika behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar, olika sorters bad, fysioterapi men även motionsprogram och upplägg av kostscheman. De flesta anläggningar har förutom allt det som nämnts också en relaxavdelning med tillgång till bastu, pool, bubbelpool och gym.

I dagens samhälle talas det mer och mer om hälsa, om att ta hand om sig själv och om att skydda sig mot den stress som blir vanligare i vårt vardagsliv. Motion, hälsosam mat, sömn och återhämtning är det som rekommenderas och allt det hittar vi på en spa-anläggning, så att boka in ett besök kan vara en bra idé.

Our top-rated cheap hotels in Linköping

 • 899 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 118 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 • 1 086 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Vanliga frågor om Linköping