Hotell i Borgholm (Kalmar län, Sverige)

 1. 920 kr per natt
  Förväntat pris för:19 mars - 20 mars
 2. 1 595 kr per natt
  Förväntat pris för:4 juni - 5 juni
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 4. 919 kr per natt
  Förväntat pris för:3 apr. - 4 apr.
 5. 862 kr per natt
  Förväntat pris för:9 apr. - 10 apr.
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. 795 kr per natt
  Förväntat pris för:19 mars - 20 mars
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Borgholm

Hitta fantastiska billiga hotell i Borgholm i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Borgholm online
 • Hitta ett billigt hotell i Borgholm!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Borgholm

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

BORGHOLM

Beläget i Östersjön ligger Öland som har kommit att kallas solens och vindarnas ö. Förhållande till sin storlek är lanskapet Sveriges mest artrikaste, och här finner du också flera forntidsminnen.

På Ölands västra sida ligger Borgholm. En charmig liten stad som under sommarmånaderna lockar till sig många turister. På Borgholms gågata Storgatan kan du spatsera mellan sommarbutiker, torghandel och mysiga uteserveringar. Men även under vintertid kan Borgholm vara riktigt mysigt, speciellt om du befinner dig staden kring jul och kan besöka den årliga julmarknaden på Borgholms slott. Här får du en perfekt weekend, oavsett årstid.

BORGHOLMS SLOTT

Borgholms slott är verkligen ett häftigt byggnadsverk, en gigantisk ruin som rymmer ca 900 år av svensk historia. Funderar du på att besöka slottet är ett tips att boka en guidad tur då det finns mycket spännande historia att få kunskap om. Det finns anpassade turer både för mindre och större grupper och för familjer med barn. Borgholms slott är även en mäktig konsertarena, så glöm inte att kolla upp om någon artist är i staden samtidigt som du.

BORGA HAGE (SLOTTSKOGEN)

Ta en promenad och upptäck hur rikligt Öland är på sällsynta arter. Borga Hage är ett av Ölands äldsta reservat och också välkänt för sitt rika fågelliv.

BAD

Det finns alla möjligheter till bad i och i närheten av Borgholm. Här finns både sandstrand, utomhuspooler och inomhuspooler. Poolbarer med fullständiga rättigheter, vollybollplaner, trampbåtar och bastu med havsutsikt. På Borgholms badhus finns det också utomhuskar och vedeldad bastu året om för vinterbesökarna. En regnig sommardag kan du även besöka deras inomhuspooler och kanske prova på vattengympa eller besöka gymmet.

SPA

Passa på och unna dig en SPA-behandling eller några avkopplande timmar i bubbelpoolen på någon av Borgholms spahotell. Ungefär en mil utanför staden finner du Ekerum Resort. En övernattning i denna idylliska miljö får dig garanterat att gå ner i varv. Här hittar du också en av de främsta golfanläggningarna i Sverige. Vill du stanna i centrum av Borgholm kan du bland annat besöka Strand Hotell. Där ingår relaxavdelningen för hotellgästerna. Bor du inte på hotellet får du dock besöka relaxavdelningen för prisvärda 75 kronor per person. Även här kan du boka ansiktsbehandlingar, olika typer av massage eller varför inte en spännande fotkur?

ÄTA I BORGHOLM

Är du ute efter riktig fine dining ska du absolut besöka Trädgårdsgatan 26 i Borgholm. Resturangen är utsedd till en av Nordens bästa, och är dessutom mycket prisvärd! Resturangen erbjuder också tillsammans med Villa Ingrid ett weekendpaket där det i priset ingår middag, boende och en fantastisk frukostbuffé.

Restaurangen Hotell Borgholm har även den utsetts till en av Nordens bästa, och genom åren även fått fler utmärkelser som till exempel en av världens 50 bästa restauranger i världen år 2012. Resturangen är också känd för sin vinkällare med en omfattande lista av viner från världens bästa producenter.

Har du möjlighet att ta en tur utanför Borgholm finns en riktig liten pärla ca 2 mil utanför staden. Mormors Stenugnsbageri och Kaffestuga sägs nämligen ha världens godaste bullar, värt att stanna på om ni har vägarna förbi!

STRAND BORGHOLM

Bara ett stenkast från strandkanten och gästhamnen ligger Strand Hotell. Här kan du få ett modernt inrett rum men balkong ut mot havet, eller varför inte ett terassrum med egen uteplats. Njut av utsikten och solnedgången i den omtalade hotellrestaurangen som serverar internationella rätter med en touch av Öland, med totalt 500 sittplatser för sina gäster.

Är du ute efter festligheter är Strand Hotell platsen att besöka på sommaren. På deras After Beach bjuds det på coverband och i utebaren Lusthuset kan du njuta av en god drink i solen medan du följer de dagliga beachvolly-matcherna på Strand Hotells egna plan. Hotellet har även sin egen nattklubb och på sommaren är det här det händer. Det hela inleds med en riktig stor midsommarfest, och sedan är det full fart ända in i augusti.

SOLLIDEN

Solliden är kungafamiljens sommarresident. Här kan du strosa runt själv i slottsparken eller boka en guidad tur. Den storslagna parken består av flera trädgårdsrum, exotiska träd, vackra blommor och vattenfall. Prinsessornas lekstuga är också en storfavorit bland besökarna. I paviljongen kan du även varje sommar se nya utställningar på aktuella kungliga teman.Här finns också små presentbodar där du köpa fina hantverk som handgjorda smycken, vacker keramik eller öländska delikatesser. Ta en kopp nybryggt kaffe eller ett glas vin på Kaffetorpet, eller testa någon av de många olika fyllnigarna på Crêperiet som ligger precis vid grindarna in till slottsparken.

SKÖRDEFESTEN OCH FÅRENS DAG

Besöker du Öland i slutet av september kommer du inte att undgå den årliga skördefesten. Under skördefesten sker ca 900 aktiviteter över hela ön. Affärer, gårdsbutiker, resturanger, krogar och caféer serverar nyskördade läckerheter, olika typer av utställningar, matlagningstävlingar, fyrverkerier och mycket mer.

I sambad med skördefesten har även fåren sina egna dagar. I Borgholms slott kan du vara med och fira just fårens dag med fårklippning, modevisning, hantverkare med inriktning på fårull och mycket mer. Fårens dag har firats sedan mitten av 80-talet och blivit en lokal succé på ön och en trevlig aktivitet för turisterna.

EN REGNIG DAG I BORGHOLM

En regnig dag kan du ta tillfället i akt och besöka Folkets Hus som ligger centralt på Storgatan i Borgholm. Här kan du boka biljetter till både opera och biovisningar. På deras hemsida kan du se vilka visningar som pågår just nu. Du kan även boka in ett besök på Borgholms stadsmuseum där du får veta med om Borgholms historia. De har även en rad olika utställningar, en del permanenta och en del tillfälliga. Museet ligger centralt, bara tre kvarter från torget i Borgholm.

Hotell Borgholm

Du kanske också är intresserad av dessa hotell...

Sevärdigheter i Borgholm

Populära destinationer

Fler populära destinationer