Hotell i Sälen (Dalarnas län, Sverige)

 1. 1 440 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 996 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 972 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Sälen

Hitta fantastiska billiga hotell i Sälen i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Sälen online
 • Hitta ett billigt hotell i Sälen!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Sälen

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Möt äventyret i Sälen!

Sälen, beläget i de svenska fjällen i Dalarna, har något att erbjuda hela familjen - liten som stor. Är du sugen på en semester med action och varierande aktiviteter är Sälen den rätta destinationen! Här finns ett stort utbud av varierande boenden i olika prisklasser – från camping, bed and breakfast, pensionat och vandrarhem till mysiga stugor, fyrstjärniga hotell och spahotell. Vintertid går det ofta att hitta billiga sista minuten paket, särskilt kortvecka måndag till torsdag när beläggningen är mindre. På vintern finns alltid något att göra

Skidåkning

I Sälen finns fina möjligheter till skidåkning både utför och på längden. Vad är härligare än att knäppa på sig pjäxorna en dag med strålande sol, blå himmel och gnistrande snö? Sälen erbjuder pister för såväl nybörjaren som den mer avancerade skidåkaren. De olika skidbyarna har något skild profilering. Lindvallen är ett bra val om du åker med hela familjen. Här anordnas många aktiviteter för barnen. Högfjället är en relativt liten anläggning men backarna är längre. Eftersom här vanligtvis är mindre folk håller pisterna sitt härliga nypistade skick längre in på dagen. För kompisgänget rekommenderas Hundfjället/Tandådalen. Dessa två anläggningar erbjuder tillsammans många nedfarter och varierad skidåkning. Du tar dig enkelt mellan de två byarna med hjälp av en transportlift. Önskas ett mer livat nattliv rekommenderas boende i Tandådalen. Toppstugan i Hundfjället är helt klart den bästa restaurangen/fiket som står att finna i backen. Här kan du avnjuta god mat eller en rykande kopp varm choklad med vispgrädde och marshmallows framför en sprakande brasa. Ofta hårt tryck runt lunchtid.

En lång dag i backen avrundas på bästa sätt med en After Ski. Svalkande öl, billiga drinkar, sköna band och uppsluppen stämning. En chans att samla lite energi inför kvällen, flörta med den snygga skidinstruktören du spanat in i backen eller dansa loss till fartfyllda låtar med pjäxstela ben. After ski anordnas bland annat på Högfjällshotellet (Högis), Brasseriet och Tandådalens Wärdshus. Samtliga nämnda ställen (samt ICE) anordnar även sköna nattklubbar. Högfjällshotellet har även pianobar vissa kvällar.

Snöskoter

I Sälen finns över 400 km skoterleder i fint skick. Här finns även flera friåkningsområden för den som föredrar att åka puder. En dag på snöskoter erbjuder en trevlig möjlighet att se sig omkring på det vidsträckta fjället. Hyr en skoter på egen hand eller åk på en guidad tur med lunch tillagad i det fria. Det finns många olika skoteraktörer att välja mellan. Glöm inte att införskaffa ett giltigt ledkort. En miniskoterbana finns att tillgå för de allra minsta som tröttnat på att sitta bakpå.

Snökite

I Sälen finns möjlighet att testa på snökite, en kul och fartfylld aktivitet för dig som är van att stå på ett par skidor eller en snowboard. Snökite är en sport beroende av goda vindförhållanden och innebär att du tar dig fram på kalfjället med hjälp av en drake kopplad till en sele. Sälens kiteskola är certifierade och erbjuder kurser med individuell anpassning.

Hundspann

Hundspann är en magisk upplevelse och garanterat ett minne för livet! I Sälen kan du välja mellan kortare och längre turer med eller utan övernattning. På längre turer får du själv lära dig att köra hundspannet. Väljer du att åka i januari/februari har du dessutom en god chans att se norrsken.

Sälen är inte endast spännande under vinterhalvåret. Även sommarmånaderna har flera natursköna aktiviteter att bjuda på.

Fiske

Sälen erbjuder fina fiskemöjligheter. I tjärnarna planteras ädelfisk (så kallat put & take) som regnbågslax, öring och röding. Vid många sjöar och tjärnar finns vindskydd och slogbodar som ger möjlighet till grillning, eldning och trevligt umgänge. Det finns även möjlighet till naturfiske i Fuluälven, Görälven och Västerdalälven. Har du tur får du harr, öring eller sik på kroken. Fiskekort kostar ca 100 kr per person och dygn. Barn under 15 år fiskar gratis då målsman har fiskekort.

Cykel och vandring

På sommaren utnyttjas fjället flitigt till aktiviteter som vandring och cykling. Här finns över 30 mil cross countryleder. Föredrar du att åka downhill kan du ta stolliften upp vid Gustavsbacken och cykla ned i ett flertal olika nedfarter. Ledmarkeringarna (där grön är lättast och svart är svårast) hjälper dig att hitta din nivå i terrängen. Cykel och alla tillbehör går givetvis att hyra på plats. En vandring på fjället erbjuder en riktigt härlig naturupplevelse. Bland annat finns en 90 km lång vandringsled som sträcker sig längs med Vasaloppet. Har du tur hittar du svamp i skogen eller skogens guld på myren. Varm hjortronsylt med vaniljglass är en klassiker som sällan slår fel.

Övriga aktiviteter

Under sommarmånaderna finns möjlighet att åka rodel nedför Hundfjället. Det är en rolig och fartfylld sommaraktivitet. För den golfintresserade finns en 18-håls skogsgolfbana belägen 530 meter över havet. Gillar du vattenaktivitet kan ett kanotäventyr vara en uppskattad aktivitet.

Bad och avkoppling

Efter en dag på fjället sommar- eller vintertid kan det vara skönt med en stund välförtjänt avkoppling. Experium äventyrsbad erbjuder inomhussurfing, vattenrutschkanor, bubbelpool, 37 graders varm utomhuspool på vintern, spabehandlingar, massage m.m. Badhus finns även i Tandådalen.

Shopping

Shoppingen i Sälen är inriktad på sportprylar, mat och hantverk. Sälen glashytta har fabriksförsäljning och kurser för den som vill testa på att vara glasblåsare för en dag. Hos Sälens Antik och Kuriosa kan du hitta antika möbler, konst och allmoge från Dalarna.

Mat

När du tröttnat på grillad korv och våffelstugor finns det ett flertal restauranger att välja mellan. Vill du äta riktigt gott rekommenderas ett besök på någon av de nio krogar som omnämns i The White Guide. Bland annat Lammet och grisen, Högfjällshotellets restaurang, Appetito Ristorante Italiano, SeaFoodBar, Gammelgården Hotell och Restaurang. Fjällis mat & Vin samt Olarsgården.

Vi ses på fjället!