Hotell i Falun (Dalarnas län, Sverige)

 1. 840 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 935 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 970 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 1 112 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 1 224 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 6. 949 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Falun

Hitta fantastiska billiga hotell i Falun i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Falun online
 • Hitta ett billigt hotell i Falun!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Falun

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Falun – Korv och Rödfärg, men så mycket mer

På många sätt representerar Falun och Dalarna det som vi ser som svenskt. Vad kan vara mer svenskt är Carl Larsson, som bodde med sin familj utanför Falun. Hans målningar i ljusa och klara färger som de flesta gånger visade vardagssituationer i det egna hemmet inrett av hans fru Karin är urbilden av svensk stil med allt vad det innebär av enkelhet och lätthet. Förutom denna nationalskatt har Falun gett oss Falukorv och Falu Rödfärg, och vad vore Sverige utan dessa? Vad vore vi utan våra röda stugor med vita knutar och Falukorv på tallriken i köket?

Kuriosa & Historia

Staden Falun uppkom tack vare Falu koppargruva och man tror att utvinningen startade så tidigt som på 700-talet, men det tog lång tid innan det blev en riktig stad på platsen. Kopparutvinningen spelade en viktig roll i det att Sverige kunde bli en stormakt under 1500- 0ch 1600-talet. Så sent som 1608 utfärdade Karl IX stadsprivilegier för Falun. Men en riktig stad upprättades inte förrän 1641 då Falun fick sitt tredje privilegiebrev. I slutet av 1600-talet började nedgången för gruvdriften men den fortsatte i någon form under ytterligare 300 år. Driften upphörde helt 1992 men är idag en del av världsarvet och en turistattraktion. Under 1800-talet hade Falun en nedgång i befolkningsantalet men det vände något i och med järnvägen. Idag är det en modern stad med allt det som behövs vad gäller kommers, turism och dylikt.

Aktiviteter

Att vara i Falun och inte gå till Falu gruva är väl nästintill brottsligt. Du ska självklart uppleva starten till denna stad och det som var navet i dess existens. Det finns saker att upptäcka både ovan och under jord. Det är ett spännande äventyr att ge sig ner i gruvan på en guidad tur och få höra hur gruvarbetarna hade det och höra historien om Fet-Mats. Ovan jord på gruvområdet finns även där guidade turer, hantverk, utställningar, museum och caféer. Något för alla helt enkelt.

Ett annat måste vid besök i Falu-trakten är att besöka Carl och Karin Larssons hem, Lilla Hyttnäs i Sundborn. Du får en guidad tur genom huset där du kommer att känna igen rum och detaljer ifrån de berömda tavlor som du med säkerhet har sett mycket av. Det är en magisk känsla att se det som på sätt och vis skapat bilden av det svenska hemmet, de vackra möblerna, färgerna och omgivningarna kring huset.

Shopping

I Faluns stadskärna hittar du både kända affärskedjor och mindre pittoreska butiker, gallerier och loppisar. Det finns något för alla smaker, och allt finns inom räckhåll i en stadskärna som känns mysig och som lockar till att vilja upptäcka mer. När du blir lite trött av vandrandet finns det ett stort utbud av caféer och restauranger där du kan vilja både själ och fötter.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Falun kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Falun finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning, som till exempel Clarion Collection Bergmästaren eller det arkitektoniskt vackra Scandic Lugnet. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, pensionat, stugor, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det även en stuga eller två. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och de som är billiga.

Spa

I en vacker trakt som Falun med allt vad det innebär av saker och ting att göra så är lugn, rekreation och själslig och kroppslig hälsa också på plats. Det finns sköna ställen i Falun med omnejd där du kan ladda dina batterier och ta en paus från den egna verkligheten. När du har vandrat runt i Falu gruva eller i Faluns omkringliggande natur kan det vara läge för ett bad och en bastu. Kanske avsluta dagen med en massage efter en kulturvistelse eller efter lite eller mycket shopping.

Det finns som sagt hotell i Falun som erbjuder spa-upplevelser och spa-paket. Möjligheterna är självklart så många fler, och inte enbart på hotell utan även på spa-anläggningar både stora och små. Du bör kunna hitta något som passar just dig, oavsett om du reser på egen hand eller tillsammans med någon.

Att gå på spa kan kännas som lyx men bör ses som en livsnödvändighet. Det är av yttersta vikt i vårt stressade samhälle att ta hand om både kropp och själ för att de ska hålla länge. Och hälsa har blivit trendigt likväl som det är nödvändigt. Det berör allt från motion, kost och återhämtning. Att ligga i en bubbelpool, sitta i en bastu eller få en helkroppsmassage faller naturligtvis inom den sista av de tre kategorierna. Det lönar sig alltid att hålla ett öga på hotells och spa-anläggningars hemsidor för det dyker upp olika erbjudande titt som tätt. De flesta har även medlemskapsklubbar som gör att du får email när det händer evenemang och speciella upplevelser. Om du har varit på spa tidigare så vet du hur fantastiskt det är, och är du helt nybörjare har du en härlig och ny upplevelse framför dig.

Vanliga frågor om Falun