Hotell i Trysil (Hedmark, Norge)

  1 222 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 1. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 2. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Trysil

Hitta fantastiska billiga hotell i Trysil i Norge. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Trysil online
 • Hitta ett billigt hotell i Trysil!
 • Boka till det ideala priset!

TRYSIL

Trysil är Norges största skidanläggning. Orten erbjuder dock mycket mer än alpin åkning. Här finner äventyrsentusiaster och naturälskaren sitt mecka! Roliga och varierande aktiviteter erbjuds för hela familjen, liten som stor. Trysil var en av de första orterna i Europa som erhöll den prestigefyllda certifieringen “Sustainable Tourism” (hållbar turism). Kvalitetsmärkningen delas ut till destinationer som arbetar systematiskt med att minska miljöpåverkan från turism, erbjuda upplevelser av hög kvalitet och arbetar för att bevara ortens historia, karaktär och natur. Två hotell finns för dig som vill bo lite lyxigare och slippa tänka på egen matlagning och städ - Park Inn Trysil Mountain Resort och Radisson Blue Resort. Trysils äventyrsbad på Radisson Blue Resort är 1600 kvm stort och är öppet sommar som vinter. Här finns bassänger för vuxna, barn och de allra minsta. Badet har även Norges enda inomhus-surfvåg. En instruktör finns på plats för att assistera novisen. För den som inte vill bo på hotell går det bra att hyra rustika och mysiga fjällstugor eller lägenheter av mer modernt snitt. De flesta boenden ligger på ett behagligt avstånd från skidsystemet. Trysil ligger två och en halv timmes bilfärd från Oslo. Hit tar du dig enklast med egen bil eller charterbuss, exempelvis Fjällexpressen som avgår från flera svenska orter.

AKTIVITETER VINTERTID

Trysil är en familjevänlig stad. Allt är uppbyggt runt ett och samma fjäll, Trysilfjället, med en fallhöjd på 684 meter. Totalt har anläggningen hela 67 nedfarter (21 gröna, 17 blåa, 18 röda och 11 svarta) och 31 liftar. Systemet passar därmed nybörjaren såväl som den mer avancerade åkaren. Säsongen sträcker sig vanligen från november till april beroende på snötillgång. I Trysil kan du välja guidade turer för att få ut det mesta av din skidåkning. Tänk dig att du vaknar en dag med strålande sol och blå himmel. Snön har fallit i stora lapphandskar hela natten. Du tar på dig skidkläderna, spänner på dig dina pjäxor eller snörar på dig snowboardbootsen. Du är först upp i liften. Framför dig gnistrar ett orört snölandskap. Granarnas grenar tyngs ner av den vita snön. Du får de första pumpande svängarna i orörd snö. Det känns som att du åker på ren sammet. Euforin är total. Även om Trysil inte håller samma kvalitet som skidåkning i alperna går här att få några riktigt magiska stunder. Med en kunnig guide kan du ta dig till de hemliga, orörda offpiståken och de skönaste svängarna. Klart att rekommendera! När hungern eller suget efter en värmande kopp choklad sätter in kan du från backarna enkelt nå ca 30 restuaranger och cafeer. Avsluta en lång och svettig dag i backen med en fartfylld afterski. En klassiker du absolut inte får gå miste om på din skidresa! Uppsluppen stämning, läskande öl och ett energifyllt live-band utlovas! Trysils bästa afterski hålls på restaurang Laaven 1790, mellan klockan 15 till 19.

Föredrar du att åka på längden finns ca 100 km fina preparerade skidspår till bjuds. Gillar du inte att spänna på dig skidor eller snowboard finns andra vinteraktiviteter att njuta av såsom hundspann, slädturer och isfiske. På en hundspannstur får du själv köra spannet som dras av rasen Siberian Husky eller Alaskan Husky. Det går att välja utflykter i varierande längd, allt i från en timme till längre övernattningsturer. Att åka hundspann är fartfylld och rolig aktivitet som även ger en härlig naturupplevelse. Klart uppskattat av såväl stor som liten, gammal som ung!

En speciell kvälls och nattaktivitet som verkligen rekommenderas är “Star hunting”. Den entusiastiske guiden och professionella fotografen Tim tar er med upp i bergen för att visa och berätta om stjärnor och planeter. Har ni tur får ni även se norrsken! En fantastisk, inspirerande och lärorik naturupplevelse med magiska inslag.

AKTIVITETER SOMMARTID

Även på sommarhalvåret finns mycket att göra och se i Trysil. Besöker du orten denna tiden på året kan du njuta av den fina orörda fjällnaturen. Vandring, cykling, fiske, ridning, forsränning och golf är några av de aktiviteter som erbjuds. Cykelliften som tar dig upp på fjället med preparerade cykelleder är öppen varje lördag och söndag mellan den 20 juni och 11 oktober. En fin utsikt och ett bra flås utlovas! Trysilfjällets högsta punkt ligger 1132 meter över havet. Från toppen är utsikten vida i alla väderstreck. I älven kan du testa på rafting, ducky, riverboard, flottetur, canyoning och kanottur. Vid rafting färdas du genom den snabba forsen i en gummibåt. Du kommer garanterat att bli blöt! Turen är ca tio km lång och tar ca två timmar. Branta och fartfyllda partier varvas med mer lugna partier. För dig som testat rafting tidigare är ducky nästa steg. Här åker du nedför älven i en tvåmannaflotte tillsammans med en instruktör. Tricket är här att försöka surfa på vågorna. Väljer du riverboard ligger du istället på mage på en bräda utrustad med våtdräkt, hjälm, simfötter och flytväst. Önskar du njuta av en lugnare färd rekommenderas en flottetur där du glider fram i ett behagligt tempo. Canyoning, som innebär att klättra i raviner och hoppa i vattenfall, passar bra för den adrenalinstinne resenären som inte är höjdrädd.

NÅGRA SNABBA RESTAURANGTIPS

“Happy Faces” är ett mysigt ställe med en skön atmosfär och ett stort ölutbud. Här serveras bland annat sushi och hamburgare. “Vinter restaurant och bar” erbjuder en bra service, fina viner och god mat tillagad på ekologiska och närproducerade varor i en gemytlig och familjär atmosfär. “Big Horn Steakhouse” är specialiserade på saftiga biffar och variationer av gin and tonics.

Trevlig resa!

Vanliga frågor om Trysil