Hotell i Mora (Dalarnas län, Sverige)

 1. 488 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 490 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 1 022 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 1 056 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 1 063 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 6. 1 385 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 7. 792 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 8. 1 285 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Mora

Hitta fantastiska billiga hotell i Mora i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Mora online
 • Hitta ett billigt hotell i Mora!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Mora

 • 1 154 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

MORA - DALARNAS PÄRLA

Mysiga Mora vid Siljans strand är känt för konstnären Anders Zorns hem och såklart det årliga Vasaloppet. Men Mora bjuder också på spännande historia, shopping, konsthantverk, god mat och äventyr i skog och natur för både vuxna och barn. Till Mora återvänder du gärna.

SEVÄRT I MORA

Ett av stadens mest populära besöksmål är Zornsamlingarna i nationalkonstnären Anders Zorns hem som numera är ett museum och en viktig del av Dalarnas kulturarv. Anders Zorn är mest känd för sina folklivsmålningar som skildrar det arbetande folkets liv, etsningskonst och de så kallade “Zornkullorna”. Zornsamlingarna ligger på Vasagatan och består av Zornmuseet, Zorngården, Zorns gammelgård, Zorns textilkammare och fäboden Gopsmor. I Mora kulturhus finns bibliotek, bygdearkiv, utställningshall och en shop med produkter ur Moras rika kulturarv. Här hittar du utställningar med olika konstformer som måleri, foto, street art av både dåtida och nutida okända och kända konstnärer.

Den som är intresserad av skog och skogsbruk, i jobbet eller privat, gör ett besök på Siljansfors Skogsmuseum. Detta friluftsmuseum är uppbyggt runt ruinerna av Siljanfors järnbruk. Här hittar du uppbyggda skogsanläggningar med bland annat kolmila, eldpallkoja, stångjärnssmedja, bruksbostäder samt damm- och kanalanläggningar.

Dalahästen är inte bara en symbol för Mora och Dalarna utan också för Sverige. Denna söta stiliserade trähäst började täljas i byarna runt Mora redan på 1600-talet.Dalahästen som först bara var en rödmålad svensk träleksak fick sitt stora genombrott i samband med världsutställningen i New York 1939. Det finns många olika varianter på dalahästen i Dalarna men det är faktiskt i Nusnäs som den “riktiga” hästen tillverkas och distribueras världen över. Dalahästtillverkningen i Nusnäs ligger strax söder om Mora och här kan du se hur dalahästarna täljs och målas och det finns även möjlighet för barnen att måla sin egen dalahäst. Väl värt ett besök med eller utan barn.

Vasaloppsmuseet invigdes 1994 och ligger i Vasaloppets Hus centrala Mora. Här kan den sportintresserade ta del av Vasaloppets långa historia med hjälp av interaktiva avdelningar och guidade turer. Genom en stakningsmaskin kan besökarna också tävla mot varandra eller mot en tidigare Vasaloppsvinnare. Må bäste man eller kvinna vinna!

I Utmeland cirka 3 kilometer från Mora centrum ligger Vasamonumentet som är ett av stadens äldsta och mest besökta turistmål. Enligt sägnen ska Gustav Vasa ha gömt sig för danska spejare i en källare på Tomtgården under sitt besök i Mora vintern 1520. Denna nationalhistoriskt viktiga källare är sedan 1860 ett monument med ornament inuti och utanpå Vasamonumentet som anspelar på Gustav Vasa och hans tid i Dalarna. Här kan du även se den kända tavlan av J.F Höckert. Vasamonumentet är öppet för besökare sommartid.

På Gesundaberget, Strax utanför Mora, ligger magiska Tomteland vackert omgivet av skogar, sjöar och vattenfall. Här barnen kan få träffa självaste Tomten och hans hjälpsamma nissar men också troll, skogstomtar, älvor, häxor, huldran och många andra sagoväsen. Dansa kring granen, gå på teater, busa i hopptältet, fiska och träffa tomtens renar är bara några av alla roliga saker som finns att göra på denna fantasifulla plats. Parken har öppet i slutet av november till december. Glöm inte att skriva en önskelista att lämna över till tomten innan ni åker därifrån!

BOENDE

Efter en dag av konst, kultur, sport eller äventyr bland sagofigurerna i tomteland är det skönt att gå tillbaka till sitt boende och vila ut och ladda batterierna inför morgondagens nöjen. Kanske gör du en övernattning eller flera på centrala och bekväma Hotell Fridhemsgatan. På Best Western Mora Hotell & Spa på Strandgatan kan du koppla av ordentligt i hotellets spa som har inomhuspool, ångbastu och bubbelpool. Kung Gösta och Siljan är två billiga hotell att slappna av på. På Myrängsgårdens Gästgiveri kan du uppleva den medeltida dalakulturen på riktigt. Här bor du i bagarstugan, sviten, riddarrummet, prinsessrummet eller i mysiga dubbelrum i allmogestil. Vill familjen hellre bo i lugn och ro i en stuga med egen uteplats? Då går det utmärkt att hyra in sig på Åmåsängsgården som ligger drygt tre kilometer från centrala Mora. Åmåsängsgården har också campingplatser och vandrarhemsrum. På anläggningsområdet finns en bokningsbar bastu och bubbelpool. Bed and breakfast hittar du på Kristineberg Hotell & Vandrarhem bara 850 meter från centrum och STF Vandrarhem Mora på Fredsgatan.

SHOPPING

Många kommer till Mora för att handla och turista. Morakniven och dalahästen är givna souvenirer som finns att få tag på lite här och var i Mora. Men både i Mora med omnejd kan du hitta många andra unika konsthantverk att behålla själv eller ge bort i present. I Mora Hemslöjdsbutik kan du beundra de fina moradräkterna och köpa dalatuppar, tygtryck och våmhuskorgar av handkluven spån. och i Brittas kurbitslada kan du få med dig en vacker kurbitsakvarell hem. I Mora centrum ligger en lummig gågata ett stenkast från Siljans strand med mysiga caféer, små butiker och välkända kedjor med med märkeskläder. I Noret och Tuvan finns de större varuhusen.

MAT & RESTAURANG

Gamla Skolans Café ligger ett stenkast från dalahästtillverkningen i Nusnäs. Ett mysigt ställe som är perfekt att ta en ekologisk och välsmakande fika på innan eller efter besöket på trähästfabriken. Ta en kopp kaffe och en bakelse på caféet Mora Kaffestuga som är beläget på Moras köpmannagata. Spejar du upp i taket här kan du se lampan med tekoppar!

Ät en schnitzel eller raggmunk till lunch på Restaurang Vasagatan 32 som är en liten restaurang som ligger precis där kranskullan står och väntar på segraren i Vasaloppet med utsikt mot vasaloppsmålet. Oscars Restaurang & Café på Kyrkogatan har anor sedan 1940-talet och en gedigen mahognyinredning. Här kan du inmundiga rotsaksplättar eller kanske en fräsch sallad? Ett bra ställe för en fika eller middag med ett glas vin.

Korsnäsgården är omnämnd i White Guide och ligger på Moragatan 9 mellan gågatan och strandpromenaden. Här kan du äta en hamburgare med hemkokt ketchup och ost från Hansjös mejeri, frossa i en stor pajbuffé eller äta julbord i december. Hotellet Best Western Moras restaurang Terrassen specialiserar sig på vilt och lokalproducerade råvaror och efter maten kan du prova en whisky i hotellets bar som är välkänd för sitt stora whiskysortiment.

Strand Kök & Bar ligger naturskönt intill Siljans strand och är ett populärt ställe för after work, Här kan du dricka en kall öl på uteserveringen, gå på nattklubb eller njuta av en god drink i någon av barerna. Är du ute efter lite högre puls på nattlivet så låt inte namnet Lilla Helfvetet avskräcka dig! För den som vill dansa till hög musik beger sig till Älvgatan 23 där denna energiska klubb ligger.

Vanliga frågor om Mora