Hotell i Vemdalen (Jämtlands län, Sverige)

  1. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  2. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Vemdalen

Hitta fantastiska billiga hotell i Vemdalen i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

  • Omfattande hotellsök för Vemdalen online
  • Hitta ett billigt hotell i Vemdalen!
  • Boka till det ideala priset!

VEMDALEN

Vemdalen är en ort i Härjedalen, ca 48 mil nordväst om Stockholm. Detta är verkligen ett resmål som rekommenderas för den aktive och äventyrslystne resenären. Här finns mycket att göra, såväl sommar som vintertid. Det finns många olika boenden att välja mellan, alltifrån moderna lyxiga lägenheter och hotell till den klassiska, rustika fjällstugan. Mer prisvärda boenden kan du ofta hitta kortvecka mån-tors när beläggningen är mindre.

MAT OCH DRYCK

Många restauranger i Vemdalen fokuserar på närproducerade råvaror och inspireras av fjällets skafferi. Vilt, svamp och lokalproducerade ostar står ofta på menyn. Vargens Värdshus erbjuder våfflor, lunch och à la carte servering i en genuin miljö med timrade väggar och levande brasor.

Klövsjö stenugnsbageri med sitt mysiga café och butik erbjuder matbröd, tårtor och hemmagjorda praliner. Bageriet använder sig av närproducerat, ekologiskt mjöl. En del kvällar kan du även få dig en välsmakande, stenugnsbakad pizza här. På Storhogna Högfjällshotell och Spa kan du både äta gott och unna dig en avkopplande spabehandling eller ett avslappnande bad efter en lång dag på fjället. Här kan du även hyra din egen kock för en kväll eller boka in dig på en matlagningskväll med vinprovning, dukning och tillagning av en smaklig trerättersmiddag. På sommaren håller några av områdets fäbovallar öppet. På Vikarvåvallen finns ett café med hemmagjorda produkter som korv, rökt kött och tunnbröd. Att boka en middag här utlovar en trevlig och genuin upplevelse med kor betandes fritt på vallen. Vill du kombinera kaffe med shopping är Trosavik Slöjd och Café ett trevligt litet utflyktsmål. Fiket bjuder på räkmackor, frasiga våfflor och andra godsaker. I butiken säljs allt från keramik, hemvävda mattor och tovat till smycken och leksaker. Hildings Krog, Storhogna Högfjällshotell och Spa samt Åtgårdens Café står omnämnda i restaurangguiden “White Guide”.

AKTIVITETER VINTERTID

Vemdalen är ett av Skandinaviens snösäkraste områden. Det alpina skidsystemet utgörs av tre olika skidområden och erbjuder backar för hela familjen, nybörjare och avancerade. Totalt finns 58 nedfarter och 35 liftar. “Snöpendeln” transporterar dig mellan skidanläggningens områden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Vill du bo bara några stavtag från backen rekommenderas Vemdalskalets Högfjällshotell. I slutet på december anordnas årligen en big air-tävling för Sveriges parkåkare. Ett garanterat hissnande event att titta på! Dessutom förvandlas hela området till en karneval med fyrverkerier, fest, grill och eld.

För längdåkningsfantasten erbjuder Vemdalen både rösade leder (18 mil) uppe på fjället och maskinpreparerade längdspår (7 mil). Möjlighet finns att boka en guidad tur via äventyrokonferens.se. Du får under turen kunskap om omgivningen (fäbovallar m.m.) samt lunch i det fria. Säsongen för såväl alpin skidåkning som längdåkning startar vanligen i november och löper fram till april.

Isklättring är en spännande och svindlande aktivitet. I Vemdalen kan du klättra uppför Fettjåfallet som har en fallhöjd på ca 60 meter. Klättringen genomförs med hjälp av isyxa och stegjärn på fötterna. En garanterat annorlunda upplevelse! Andra aktiviteter som erbjuds i Vemdalen med omnejd vintertid är skoteråkning, skridskoåkning (oktober-december), hundspann, isfiske, ridning, bowling och bio.

AKTIVITETER SOMMARTID

I Vemdalen finns många fina och lättillgängliga vandringsleder. Naturen är varierad med vattenfall (fem stycken finns i området), porlande bäckar och fäbovallar. Har du tur hittar du under säsong kantareller till kvällens läckra svampmacka. Söker du en mer krävande vandring rekommenderas Sonfjällets nationalpark. Parken på 10400 hektar är en av Europas äldsta nationalparker. Den skapades år 1909 i syfte att bevara hedmarkerna samt ge den då utrotningshotade björnen en fristad. Här finns ett antal leder i varierande svårighetsgrad som leder upp till toppen av Sonfjället, på 1278 meters höjd. Har du tur ser du en fjällämmel eller ett lodjur på vägen. I appen Vemdalen kan du se områdets alla vandringsleder. Bra startpunkter för vandring är fäbodarna Nyvallen och Nysäter. I slutet av sommaren anordnas vanligen Vemdalen Fjällmaraton med varierande sträckor och leder.

I Vemdalen kan du fiska i tjärnar, strömmar och sjöar. Fiskesäsongen startar vid midsommar och löper fram tills frostens ankomst. Harren som är Härjedalens landskapsfisk är ett vanligt byte.

Vemdalen är stort på crosscountry (cykling på allt från landsväg till små skogsstigar). I juli varje år anordnas Vemdalen Bike Challenge, en individuell mountainbiketävling för de allra minsta deltagarna till seniorer.

På en safari i Vemdalen har du chans att se älg, järv, bäver och björn. Härjedalen är landets björntätaste område, så chansen att få se en björn finns, även om den är liten. Bokar du in dig på en safari får du följa med en kunnig guide som visar spår efter björn i form av tomma vinteriden, upprivna myrstackar, spillning, fotavtryck och rivmärken på trädstammar. På hösten finns älglocksturer då du får höra älgarnas lockrop. Oavsett vad du får se eller höra på din safaritur utlovas en mäktig naturupplevelse!

Det finns många trevliga badmöjligheter i Vemdalen med omnejd. Det häftigaste badet erbjuder utan tvivel Mittåfallet i Långå. Här kan du bada nedanför vattenfallet i den stora djuphöljan. Torka i solen eller mumsa på en medhavd matsäck på de varma klipphällarna. Åker ni med barn i sällskapet finns en liten strand med långgrunt vatten i Klövsjön. Passa på att ta en sväng in till det lokala Stenugnsbageriet för att botanisera bland det goda fikabrödet. Våganbadet i Hedeviken bjuder på en fin utsikt över Sonafjället. Kombineras med fördel med ett besök på Trosaviks Slöjd och Café.

För dig som vill uppleva Vemdalens fjällvärd på ett fartfyllt sätt rekommenderas en ridutflykt. Du kan boka allt från halvdagar till flerdagarsturer med övernattning i tältkåtor och små stugor vid fäbodvallarna. Trumvallens fjällridning erbjuder även varianter som westernridning och kofösning à la cowboystil.

Vemdalens Hembygdsgård består av 17 timrade hus med en intressant historia. Här anordnas olika marknader under årens lopp, firande av högtider, sommarcafé och hantverksdagar med smide i smedjan och vävning i vävstugan. Du som är särskilt intresserad av den lokalproducerade maten kan delta i en kurs i smör- och osttillverkning eller tunnbrödsbakning.

Övriga aktiviteter som erbjuds i Vemdalen med omnejd sommartid är golf, kanot/kajakturer, fyrhjuling och klättring.

Trevlig resa!

Hotell Vemdalen

Du kanske också är intresserad av dessa hotell...

Sevärdigheter i Vemdalen

Populära destinationer

Fler populära destinationer