Hotell i Åre (Jämtlands län, Sverige)

 1. 824 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 2. 3 460 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 3. 1 478 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 4. 957 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 5. 1 748 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 6. 2 093 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 7. 1 161 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Åre

Hitta fantastiska billiga hotell i Åre i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Åre online
 • Hitta ett billigt hotell i Åre!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Åre

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Åre – Den naturliga skidplatsen men så mycket mer

Visst har Åre mycket att erbjuda besökare och turister men det mest självklara man tänker på är skidor och andra vintersporter. Men Åre har något för dig året runt vad det gäller aktiviteter och upplevelser som bör tillfredsställa dig och ge dig många minnen att ta med dig hem.

Kuriosa & Historia

Under medeltiden vandrade tusentals pilgrimer från hela Europa och stannade till vid Åre kyrka på vägen till Olav den heliges grav i Nidarosdomen. Under frihetstiden, 1700-talet, var det många botaniker och resenärer som hittade till Åre. På 1800-talet kom turister för den friska fjälluften och för att få rekreation. Då fanns inga hotell utan besökarna bodde inackorderade hos lokalbefolkningen som tjänade en slant på det hela.

1895 var det första hotellet färdigbyggt och förutsättningarna för turismen förbättrades betydligt. Sedan i och med järnvägen och senare med byggandet av skidliftar och dylikt blev Åre en metropol för skidturister och de håller fanan högt än idag.

Aktiviteter

Åre är fullt av aktiviteter, även när det inte är vintertid. Men det självklaraste vi tänker på är skidor på längden och tvären med alla tillhörande begivenheter både före och efter. De där backarna kan användas till annat när de inte är täckta med snö, som till exempel att cykla downhill. Det är en garanterat hisnande upplevelse och Åre Bike Park är rankad som topp fem i världen. I Åre kan du även ta chansen att gå kurser i downhill.

Om du vill få fart på adrenalinet behöver det inte bara gå ut- och nerför. I Åre kan du även ägna dig åt forsränning. Här finns strömningar som både passar nybörjaren och den våghalsige experten. Lite kaffe och en macka på det och du är i hamn.

I Årefjällen kan du gå på guidade turer i fjällen och även ta grotturer eller klättra på fjällets väggar om du föredrar det. Att gå in i en grotta borde vara minnesvärt men kanske ska undvikas av de som har klaustrofobiska tendenser.

Med Skysport kan du ägna dig åt skärmflygning. Tandemvarianten, som kanske tur är. Om du känner att det bästa är att hålla dig på marken kan en tur på islandshästar vara en bättre aktivitet, eller det något mer udda och gå på bäversafari.

Shopping

I Åre finner du många möjligheter till att shoppa hantverk. Allt från Åreinspirerade produkter, jämtländskt hantverk och passa på att till exempel besöka Åre glashytta där du både kan se tillverkning och köpa diverse alster. I Åre hittar du också många inredningsbutiker som har produkter och inredning som är inspirerad av fjällvärlden. Självklart så har Åre vanliga kedjor så du känner dig som hemma. Sista tipset vad det gäller shopping är Åre Choklad som bland annat tillverkar praliner, och du får provsmaka. Där har du även en av traktens många möjligheter att ta en paus mitt i allt shoppandet.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Åre kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Åre finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning, exempelvis Diplomat Åregården och Åre Continental Inn. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, pensionat, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det även en stuga eller två. Lägenhet är också en trevligt och bra möjlighet. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och de som är billiga.

Spa

I en naturskön stad som Åre med alla dessa aktiviteter och upplevelser finns det också plats för rekreation. Det finns sköna platser i Åre med omnejd där du kan ladda dina batterier och ta en paus från den egna verkligheten. Exempelvis finns det Holiday Spa Club med en mängd olika behandlingar. Ett annat exempel är Copperhill Mountain Lodge, designhotellet där du har många olika behandlingsrum och fjällvärlden med dess speciella natur precis utanför fönstret.

Du bör kunna hitta något som passar just dig, oavsett om du reser på egen hand eller tillsammans med någon med tanke på det varierande utbud som finns i Åre med omnejd. Gå in på nätet och sök och du kommer att hitta hotell, anläggningar och dylikt som erbjuder spaupplevelser.

Ta dig tid att kolla upp vad de olika anläggningarna har för utbud av behandlingar och kringaktiviteter, vad de här innebär, priser och säsongserbjudanden. Många gånger finns väldigt prisvärda alternativ vid helger och lågsäsong, vilket ger dig en möjlighet att testa något nytt eller någon behandling du inte har varit med om tidigare.

Ett spabesök kan betyda så mycket. Det kan vara en ansiktsbehandling likväl som en klassisk massage men också andra kurer och motionsprogram och diettips. Många anläggningar har en relaxavdelning med tillgång av bastu, pool, bubbelpool och träningsmöjligheter. Första prioritet är ändå hälsa oavsett om du väljer behandlingar, enbart bad eller hela paketet. Första prioritet är alltid din hälsa.

Åre är staden där vi självklart tänker på skidor men det är dags att du upptäcker allt det andra som denna vackra bygd har att erbjuda.