Hotell i Karlstad (Värmlands län, Sverige)

 1. 1 099 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 2. 1 152 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  901 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 203 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 3. 1 348 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 4. 1 251 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. 771 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 1 212 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 7. 894 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 8. 1 116 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Hotell i Karlstad

Hitta fantastiska billiga hotell i Karlstad i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Karlstad online
 • Hitta ett billigt hotell i Karlstad!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Karlstad

 • 1 283 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 089 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 062 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 081 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 1 110 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Karlstad – Sola i Karlstad

“Sola i Karlstad”, visst har du hört uttrycket? Vi kan ha förutfattade meningar och en bild av platser, städer och dylikt utan att ens ha varit där. New York är staden som aldrig sover, i Borås regnar det och solen lyser i Karlstad. Många kanske tror att “Sola i Karlstad” handlar om just solen, men så är ej fallet. “Sola” var nämligen ett smeknamn på en servitris som alltid varit glad och trevlig, och hade då fått heta “Sola”. Hon hette egentligen Eva Lisa Holtz och föddes 1739 i just Karlstad, och var servitris och krogägare. Idag står en staty föreställandes Eva Lisa utanför Stadshotellet. När du väl kommer till Karlstad är det en god idé att du ska gå och hälsa på “Sola i Karlstad” och förhoppningsvis får du se solen också.

Historia & Kuriosa

Karlstad hette från början Thingvalla men namnet byttes när befolkningen fick stadsrättigheter av Karl IX 1584. På 1600-talet blev staden stiftsstad och sedan även residensstad i Värmlands län på 1700-talet. Under 1800-talet fick Karlstad större betydelse när det blev en hamn för bruks- och skogsvaror. Ett annat historiskt år som är kopplat till Karlstad är 1905 då unionsupplösningen mellan Sverige och Norge diskuterades i staden.

Aktiviteter

Karlstad kan erbjuda en variation av aktiviteter så chansen att du hittar något som passar dig är stor. Du har till exempel Naturum där du kan lära dig mer om de djur och växter och annat av det som finns omkring Karlstad. Den ligger i Mariebergsskogen och är delvis pålad ut över Vänern vilket garanterar en unik upplevelse. Här kan du även ta en fika, och eftersom det är ett Naturum så är allt hembakt och ekologiskt.

En bit utanför Karlstad hittar du också Gustaf Frödings minnesgård, Alsters herrgård, i vacker miljö och med en fantastisk utsikt över Vänern. Det är en herrgård från 1700-talet och det var här som Gustaf Fröding föddes. Du får se flera byggnader och en fin park där det finns vandringsleder och strandbad. På herrgården finns också ett café som serverar lunch och fika samt hantverksbutik och utställningar om Gustaf Fröding. I västra flygeln finns mindre utställningar som visar herrgårdens historia och i den östra finns ett galleri där konstnärer visar sina alster genom sommaren och här erbjuds även kurser i konst och design. Som grädde på moset finns det olika arrangemang på Alsters herrgård under året, vilka kan vara teater, musik och föredrag men även marknader på våren, hösten och till jul.

I omnejden till Karlstad finns en vacker vandringsled som heter Kycklingleden. Du går längs med Vänern och går genom vacker skog och även upp på ett berg. Du får uppleva mer än 38 sällsynta arter om du håller ögonen öppna.

Vid Vänerns strand finner du också Hammarö skärgårdsmuseum som ligger precis intill klipporna. Det här muséet öppnades 2009 och har en unik samling av föremål som visar hur det gamla fisket på Vänern gick till. På en udde i närheten börjar också ett fiskeläge med båtar och dylikt att växa fram vilket gör att du kommer ha alltmer att upptäcka.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Karlstad kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Karlstad centrum finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning. Du har det väldigt vackra Elite Stadshotellet som ligger centralt beläget, och så har du Clarion Plaza och

Vanliga frågor om Karlstad