Hotell i Västerås (Västmanlands län, Sverige)

  1 188 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  988 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  821 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 1. 886 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  925 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 2. 1 110 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 023 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 3. 889 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 4. 1 233 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Västerås

Hitta fantastiska billiga hotell i Västerås i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Västerås online
 • Hitta ett billigt hotell i Västerås!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Västerås

  1 707 kr per natt
  Förväntat pris för:okt. 2024
 • 1 002 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 434 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 1 014 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 1 403 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  859 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 846 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 633 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Västerås – Visst tänker du på gurka, men det finns mer att upptäcka

Västeråsgurka är något av en institution som nästintill alla svenskar känner till. Sällan har en stad blivit så förknippad med en vara, men du kommer att upptäcka att det finns mer att lära om denna plats. Du kommer att hitta en vacker stad med många möjligheter som är värd många besök.

Kuriosa & Historia

Västerås är en av Sveriges äldsta städer och började räknas som stad redan 990. I början av 1000-talet räknades Västerås som Sveriges näst största stad och på 1100-talet blev staden biskopsstift. Västerås har spelat en roll i historien vid ett flertal tillfällen. I början av 1500-talet belägrades staden av Sten Sture d.ä. År 1511 var danske kungen Kristian på väg in i Sverige och Västerås biskop valdes att förhandla med dansken. Kristian kröntes till svensk kung och Stockholms blodbad följde. Sedan klev Gustav Vasa in på scenen och 1521 slogs han med sina dalkarlar mot danskarna i det som kallas Slaget om Västerås. Under Vasatiden byggdes borgen i Västerås om och här hölls reformationsriksdagen 1527 då katolicismen avskaffades samt att här blev Sverige ett arvkungadöme 1544.

Den berömda Västeråsgurkan började odlas redan på 1700-talet, och det var en trädgårdsmästare från Tyskland Bernhard Johan Bohnsack som låg bakom det hela.

Under industrialiseringen blomstrade Västerås och här startades ASEA som vi idag känner som ABB. Andra stora och kända företag som har sett dagens ljus i staden är ICA grundat 1938 och H&M som startades av 1947 av Erling Persson med en butik på Storgatan.

Aktiviteter

I Västerås hittar du ett flygmuseum där du i en hangar kan titta på 25 olika flygmodeller. Du kan även passa på att köpa någon spännande souvenir.

Du kan besöka Kungsbyns Djurpark som kan roa både barn och vuxna. Här hittar du allt från kor, åsnor och älgar till lite mer exotiska ormar och leguaner.

15 minuters promenad från centralstationen i Västerås finner du Prison Island. I varje fängelsecell finns en uppgift att lösa. Ta med dig ett gäng, anta utmaningen och se vad ni klarar av.

Det går knappt att besöka trakten utan att göra ett stopp i Sala Silvergruva. Här får du en aning om hur det var för de personer som jobbade i gruvan, och du får uppleva både mörka, slingrande gångar som stora kammare.

Shopping

Västerås centrum erbjuder en variation av shoppingmöjligheter och då allt från hantverk till stora köpcentra. Om allt under ett tak är din melodi ska du exempelvis bege dig till Sigma Handelshus eller Erikslunds Shopping Center. För den där mer intima shoppingupplevelsen beger du dig till Saluhallen eller hantverkarna i Vallby Friluftsmuseum. Och när du ändå befinner dig i centrum och går på Storgatan vore det väl dumt att missa ett besök i Sveriges första H&M-butik.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Västerås kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Västerås finns det centralt ett varierande utbud av hotell och lågprishotell som är perfekt för övernattning som till exempel First Plaza. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det också stugor och lägenhetshotell. Lägenhetshotell finns av olika karaktär och både centralt som i grönområden i utkanten av staden. På tal om lägenheter så finns det ett stort antal av möjligheter att hyra sådana som turist i Västerås, även om du skulle vara ute i sista minuten. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och de som är billiga.

Spa

Exempel på spa i Västeråstrakten är Färna herrgård som erbjuder till exempel både dagspa och olika sorters spapaket som bara är för dig att upptäcka. Ytterligare trevliga exempel är Hässlehuset eller Cityspa på Elite Stadshotell. Efter att ha tagit del av Västerås utbud kan det vara skönt med en behandling som till exempel en massage eller ett bubbelbad.

Det finns förutom ovan nämnda etablissemang många fler exempel. Det enklaste är att gå ut på nätet och göra en sökning och du bör hitta något som passar dig och ditt sällskap. Undersök deras utbud, vad de olika behandlingarna innebär och titta på prisexempel. Många anläggningar har även en relaxavdelning med tillgång av bastu, pool, bubbelpool och träningsmöjligheter. Du kan alltså besöka ett spa utan för den skull ta en regelrätt behandling. Ett spabesök kan betyda mycket för dig och kan erbjuda dig välbehövlig vila och avslappning som gör att du kan ta tag i din verklighet med nya krafter när du kommer tillbaka hem.

De flesta spaanläggningar har regelbundet olika erbjudanden som är väldigt prisvärda och de dyker ofta upp vid helger och under lågsäsong. Om du anmäler dig till deras mailinglistor får du dessa fynd rakt ner i din inbox. Du kan ta del av dessa på egen hand eller med hela kompisgänget, helt beroende på hur du vill ha det. Oavsett så är spa det rätta receptet för hälsan, din hälsa och alla andras hälsa.

Our top-rated cheap hotels in Västerås

 • 579 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Västerås