Hotell i Sundsvall (Västernorrlands län, Sverige)

 1. 1 024 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  988 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 111 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 2. 820 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 3. 824 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 4. 1 056 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. 1 153 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 1 177 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 7. 1 085 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  791 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Hotell i Sundsvall

Hitta fantastiska billiga hotell i Sundsvall i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Sundsvall online
 • Hitta ett billigt hotell i Sundsvall!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Sundsvall

 • 1 259 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 131 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 738 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 086 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 898 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Sundsvall

Norrlands tredje, Sveriges 21:a största och Medelpads enda stad heter Sundsvall. Det kanske låter lite anonymt men här finns mycket att upptäcka! En vacker hamn, shoppingcentrum, museer och en helt egen skärgård.

Sundsvall har haft oturen att drabbas av bränder ett flertal gånger men den största branden, faktiskt i Sveriges historia, skedde år 1888. Under en varm, torr och blåsig dag i juni landade en gnista uppe på land från ett fartyg som passerade. Elden spred sig snabbt och på bara 9 timmar hade över 9000 människor mist sina bostäder. Efter detta började staden byggas upp igen av stenmaterial och det är det som idag är Sundsvalls centrum och kallas passande för Stenstaden.

Centrum erbjuder allt som ett centrum ska erbjuda, här har du shopping, restauranger, fik, bio, barer och hotell i alla prisklasser. Vill du ha extra mycket shopping ska du ta dig till Birsta Centrum, Norrlands största galleria. Den ligger cirka 9 km utanför city men du tar dig enkelt hit med buss eller bil. Här kan du gå runt i över 90 butiker och välja mellan ett tiotal restauranger. I Birsta brukar det också vara lite happenings för besökarna ibland, så har du tur kanske du prickar in ett artistframträdande eller en modevisning.

Restaurang

Trots den relativt lilla staden så hittar du många bra restauranger i Sundsvall. Vad sägs om Norrland möter Italien? På restaurang Invito Ristorante Italiano kombineras de norrländska varorna med den italienska matlagningskonsten. Här kan du välja mellan olika menyförslag och med tanke på nivån är det en mycket prisvärd matupplevelse. Här kan du få en avsmakningsmeny på 6 rätter för bara 750 kronor. Restaurangen är också med i White Guide restaurangguide. Är du mer sugen på en riktigt god hamburgare med hemgjorda tillbehör ska du gå till restaurang APA. Här får du högklassigt kött mellan de dagsfärska bröden och allt är gjort helt från grunden, till detta kan du beställa en IPA, självklart från deras egna microbryggeri.

Boende

Vill du bo centralt, prisvärt och med hög standard på rummen kan du förslagsvis kolla in Lilla Hotellet. Ett bed and breakfast där alla rummen är unika. Lilla Hotellet ligger mitt i stenstaden och har dessutom ett samarbete med Casino Cosmopol där du som gäst kan få avnjuta en trerätters middag till billigare pris. Vill du ha mer pengar till nöjen och spara in lite på ditt boende erbjuder Sundsvall en rad trevliga vandrarhem. Gaffelbyns vandrarhem ligger mitt i ett grönområde, men också mitt i staden. Mysiga billiga rum som erbjuder allt man behöver för en enklare övernattning.

Uteliv

Var går man ut i Sundsvall? Det beror såklart på vad du är sugen på. Vill du dansa natten lång kan du gå till Oscar – här kan man faktiskt också äta middag bestående av en grillbuffe med massor av tillbehör. Garanterat fest varje helg. Oscar samarbetar även med Wallmans och har en del showkvällar under året – är du ute i sista minuten är det dock svårt att få biljetter då det är populärt och snabbt blir slutsålt, så ett tips är att kolla upp det i god tid innan. Känner du hellre att du vill sitta vid en bar och i ett lite lugnare tempo njuta av ett gott rödvin så kan du oftast obokad gå ner till en av de finare restaurangerna. Vill du samtidigt lyssna på lite livemusik så rekommenderas Estreet. Varierande musikgenrer och tempo från kväll till kväll.

Avkoppling

Är du ute efter avkoppling så är Södra Berget Hotell & Resort värt ett besök. Här kan du såklart också boka boende och äta gott och hotellet har bra erbjudande på spa-paket. Men vill du bara boka spa över dagen så går det också bra. Här kan du basta och bada i en pool som ligger 300 meter över havet – du kan ju bara tänka dig utsikten! Du kan du såklart också boka olika behandlingar som kroppsinpackningar, skrubb och ansiktsbehandlingar.

Äventyr

Vill du smaka på lite äventyr under din vistelse kan du prova på Forsränning i Ljungan. Du tillsammans med minst 5 personer tar er igenom en 12 km lång sträcka i strömmande vatten. Har du aldrig paddlat förut kan du vara lugn, denna sträcka rekommenderas nämligen även för ovana paddlare. Forsränningen är ju bara något du kan göra under vår och sommarmånaderna, men är du här på vintern så finns även då något för den äventyrlige. Sundsvalls slalombacke ligger centralt och under vardagar har de öppet till sent på kvällen. Backen passar alla, totalt är den 650 m lång och har en fallhöjd på 142 meter, och efter några vändor upp och ner kan du avnjuta en kopp varm choklad och nygräddade bullar i värmestugan.

Sundsvall har en helt egen skärgård med många mysiga öar och gästhamnar att lägga till vid. Skärgården erbjuder många fina restauranger och fik. Vill du åka på en liten skärgårdstur kan du gå ombord på Sundsvalls nöjesbåt. Den avgår från den centralaste hamnen och tuffar runt i en vacker miljö medan du avnjuter en skärgårdsbuffé och lyssnar till trubaduren som alltid är på plats.

Gillar du att bada ska du besöka Alnö. En stor ö cirka 11 km utanför Sundsvall. Om du tar dig till södra sidan ligger där Tranvikens havsbad med en lång fin sandstrand och tempererade bassänger. Vill du även bo här under din vistelse så finns ett vackert pensinat med en stor fin trädgård och mysiga rum.

Om du går igenom staden i Sundsvall under sommaren kommer du att märka att det finns en hel del drakar utspridda lite här och var. Draken är nämligen stadens officiella symbol och de dyker upp i många olika sammanhang om man bara håller utkik.

Just på sommaren är det drakparad och det är en årlig tradition. Stora drakar i sten ställs ut på gatorna och målas av olika konstnärer. Varje år får befolkningen rösta fram årets finaste drake och det är riktigt roligt att gå runt och titta på de olika bidragen.

Vanliga frågor om Sundsvall