Hotell i Strömstad (Västra Götalands Län, Sverige)

 1. 1 396 kr per natt
  Förväntat pris för:10 mars - 11 mars
 2. 707 kr per natt
  Förväntat pris för:25 mars - 26 mars
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 4. 1 828 kr per natt
  Förväntat pris för:10 mars - 11 mars
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. 1 200 kr per natt
  Förväntat pris för:20 mars - 21 mars
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Strömstad

Hitta fantastiska billiga hotell i Strömstad i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Strömstad online
 • Hitta ett billigt hotell i Strömstad!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Strömstad

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Strömstad

I Strömstad har du det bästa av Bohuslän med en vacker stad och den typiska, klippiga naturen runt omkring.

Strömstad är den stad i Sverige som ligger längst västerut, och ligger endast 20 kilometer från den norska gränsen. Närheten till grannlandet i sammanhang med att det för norrmän anses som billigare att handla i Sverige gör Strömstad till en riktig magnet, och gör även stadens Systembolag till det i Sverige med störst omsättning. Nu finns det som tur är (om man får säga så) fler saker som lockar i Strömstad förutom att det är fullt med norska besökare. Du bör med lätthet hitta något som passar dig och dina intressen.

Historia & Kuriosa

Efter freden i Roskilde 1658 uppstod det i Sverige ett behov av en stad i närheten av den nya gränsen till Danmark/Norge för att avleda från städer på andra sidan gränsen. På 1700-talet under kriget med Norge 1716-1718 hade Karl XII Strömstad som sin bas. Eftersom staden låg nära gränsen påhälsades den av fiendestyrkor genom åren, och så sent som under andra världskriget var Strömstad den närmaste svenska knutpunkten till det tyskockuperade Norge.

Aktiviteter

Turism är en av de viktigaste näringarna i Strömstad. Staden har till exempel fem olika campingar som är fulla mellan midsommar och mitten av augusti. Hundratals människor besöker Strömstad varje sommar och många av dem är norrmännen som nämndes tidigare. Ett större flertal kommer bara över dagen för att shoppa mat, alkohol och tobak på grund av ett fördelaktigare prisläge.

För svenskarna är lockelserna andra som till exempel den vackra Bohusländska naturen och närheten till havet. Från Strömstad utgår ett flertal båt- och fisketurer samt färjetrafiken till Kosteröarna och självklart färjor till grannlandet Norge.

Ett populärt turistmål är Alaska på Nord Långö. Detta Alaska skapades av guldgräverskan Hilma Swedahl efter att hon hade återvänt hem till Sverige efter 30 år i Alaska, USA. På ön skapade hon murade skapelser med natursten och snäckor, och allt material skaffade hon fram när hon var ute och rodde.

Det finns också mycket för barnen att göra i Strömstad. Exempelvis kan de uppleva sälsafari samtidigt som ni kryssar runt i Kosterhavets nationalpark. Ett besök på Daftöland är ett måste och en äventyrspark för hela familjen. Andra äventyr kan göras på akvariet på Lovéncentret Tjärnön där man kan lära sig mer och ta en närmare titt på varelser från under ytan.

Shopping

Strömstad är den lilla staden med storstadsutbudet, och allt ligger inom räckhåll. Längs gatorna ligger butikerna tätt och här hittas mysiga butiker, gallerier för konst, caféer, restauranger samt de större kedjor som vi alla känner till. Om du inte hittar det du letar efter i centrum kan du finna det i Svinesund i det som kallas Nordby Shopping Center. Strömstad är faktiskt fjärde största handelsstaden i Sverige. Vi har ju tidigare nämnt att norrmännen kommer till Strömstad för att shoppa. Vi kan vända på steken, eftersom när man är i Strömstad är det inte långt till Oslo för ett utökat shoppingäventyr på semestern.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Strömstad kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I centrala Strömstad finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning. Väldigt vackra alternativ är Laholmen och Ekenäs Sydkoster. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det även stugor. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och de som är billiga.

Spa

Strömstad som många andra städer längs med kusten har en tradition av spa och kurort med allt vad det innebär av rekreation, hälsa, massage och salta bad. I Strömstad finns till exempel Kallbadhuset där du kan basta och bada året runt. Andra exempel där kroppslig och själslig återhämtning är en prioritet är ATMA Center och Strömstad Spa.

Hotell i Strömstad och i omgivande trakter erbjuder spaupplevelser och spapaket. Spa hittar du inte bara på hotell utan också på kursgårdar till exempel eller rena spaanläggningar.

Ett spa kan betyda så mycket och kan erbjuda dig mycket oavsett om du vill ha en behandling eller bara en chans att slappna av. Eftersom spa oftast har mer än behandlingar som till exempel bastu, pool och bubbelpool vilket gör att du kan göra ett besök utan att för den skull ta en massage eller ansiktsbehandling. Ett spabesök kan med andra ord betyda så mycket och vad det blir är helt beroende på vad du gör det till. Håll alltid utkik på olika anläggningars hemsidor då det är vanligt att de har erbjudanden som är extra prisvärda. Det är vanligt att de har dessa vid de olika högtiderna eller när de har lågsäsong. En annan god anledning att gå in på dessa etablissemangs hemsidor är att bekanta sig med deras historia, deras filosofi och vilka olika slags behandlingar de har så att du på så sätt kan upptäcka vad som passar just dig.

Strömstad är en vacker stad med många fina upplevelser, och vi har goda möjligheter att bekanta oss med våra kära grannar, norrmännen.

Hotell Strömstad

Du kanske också är intresserad av dessa hotell...

Sevärdigheter i Strömstad

Populära destinationer

Fler populära destinationer