Hotell i Kiruna (Norrbottens län, Sverige)

 1. 1 514 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 2. 1 487 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 3. 748 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 10. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Kiruna

Hitta fantastiska billiga hotell i Kiruna i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Kiruna online
 • Hitta ett billigt hotell i Kiruna!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Kiruna

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 708 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Kiruna

Kiruna, det riktigt känns långt bort när man säger det men det är en plats som är tillgänglig på många sätt och som erbjuder spännande äventyr och unika upplevelser som du kan bära med dig under lång tid. Om natur, och allt vad det kan erbjuda, är något för dig så hittar du din plats i Kiruna.

Kuriosa & Historia

Kiruna som stad har ingen längre historia utan man kan säga att den startade mot slutet av 1800-talet. Människor hade självklart använt sig av området lång tidigare men som stad är historien kort, så kort att hela stadens utveckling finns dokumenterad i fotografier.

I detta område av Sverige hittade man 1642 magnetit, och efter det andra malmfyndigheter vilket gjorde att det fanns ett intresse av denna bit av land. Det var tyvärr väldigt otillgängligt så någon större brytning skedde inte förrän järnvägen kom. I slutet av 1800-talet byggdes Malmbanan och en storskalig brytning av malm kunde starta. Mycket arbete lades ner för att Kiruna skulle bli en stad med allt vad det innebar och inte enbart en temporär gruvby.

Aktiviteter

Är du intresserad av natur och de upplevelser som bjuds där är självklart Kiruna platsen för dig. Oavsett årstid får du se ett landskap som kan ta andan ur vem som helst, och känna att du är närmare naturen än på många andra platser i vårt avlånga land.

Hösten är en idealisk period att uppleva det unika med norrskenet, och det är något som lockar besökare från när och fjärran. Du kan ta del av upplevelsen som kallas night cruise till Abisko för att leta efter norrskenet på natthimlen, och sitta vid en öppen eld och grilla en korv.

Andra spännande aktiviteter är att ta en ridtur med islandshästar och från hästryggen uppleva den vackra naturen. Du kan även ta linbanan till Aurora Sky Station i Abisko och uppleva skönheten från ovan. Ytterligare ett äventyr är att besöka en kennel, där du kan få testa att köra ett hundspann och få en guidad tur till Jukkasjärvi och se renarna på nära håll.

Men om du verkligen vill upp på toppen är det Kebnekaise som gäller. Hur högt du beger dig beror på din egen förmåga och på vad som känns bekvämt för dig. Ett lägligt stopp är Kebnekaise Fjällstation som har erbjudit skydd och vila för många genom åren. Om du tillhör den mer äventyrliga sorten så kan fjällstationen även erbjuda ordentliga strapatser som klätterkurser på sten eller is, glaciärvandringar, terränglöpning, skidbestigningar och riktigt krävande turer upp till toppen.

Andra aktiviteter i det vackra Kiruna med omnejd är att paddla kanot eller att testa på forsränning. Området erbjuder också många möjligheter till fiske, och det kan göras under midnattssolen eller i kombination med att ta en helikopterfärd till ett idealiskt fiskeläge.

En säsongsbetonad, (av självklara skäl), upplevelse är Ishotellet som ligger 17 kilometer utanför Kiruna. Det här är en av Sveriges mest kända sevärdheter, och som lockar till sig uppmärksamhet och besökare från hela världen. Ett nytt och unikt hotell byggs upp varje vinter och är öppet från mitten av december till mitten av april. Tänk att få uppleva ett boende där det mesta är gjort av is, ända ner till glasen som din drink serveras i. Uttrycket “Once in a lifetime” skapades för just sådana här unika upplevelser.

Boende

Oavsett vilken tid på året du väljer att lägga ditt besök i Kiruna kan det vara bra att hålla koll på sista-minuten-erbjudanden som då är billiga i jämförelse med ordinarie priser. I Kiruna finns ett varierande utbud av hotell som är perfekt för övernattning. Tre trevliga exempel i Kiruna är Vinterpalatset, Arctic Eden och Järnvägshotellet. Andra möjligheter till boende är vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det även en stuga eller två. Ta dig tid att bekanta dig med de alternativ som finns på nätet innan bokning för att du ska vara säker på att välja det som passar dig bäst, eller hitta det som är billigt och prisvärt för säsongen. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och det som är mer billigt.

Spa

Möjligheterna till spaupplevelser och olika paket är självklart många i Kiruna fler, och inte enbart på hotell utan även på spaanläggningar av olika de slag. Det är upplevelser du kan välja att ta själv, tillsammans med någon speciell eller hela kompisgänget.

Ta en stund innan ditt besök och undersök vilka möjligheter som finns, och om de har några specialerbjudanden vid den tid du har tänkt att göra din resa. De här erbjudandena är oftast mer prisvärda och varför inte ta del av en upplevelse till en mindre kostnad. Med det utbud som finns i Kiruna bör du hitta något passande. Du kan oftast bli medlem på deras hemsida och få information, nyheter och erbjudanden till din mailbox.

Spa är hälsa, och din kroppsliga och själsliga hälsa är det viktigaste du har. Ta hand om dig själv för att också kunna ta hand om andra. Börja med dig själv, gärna tillsammans med någon, och skaffa dig ny energi genom avslappnande massage och livsberikande bad. Återhämtning är receptet för ett längre och lyckligare liv.

Kiruna med sitt karga landskap och säregna natur skapar möjligheter till att skapa reseupplevelser och vistelser som är utöver det vanliga, och den perfekta platsen om man vill bjuda någon på ett minnesvärt äventyr.