Hotell i Gällivare (Norrbottens län, Sverige)

  1 670 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  2 702 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 1. 1 547 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 2. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Gällivare

Hitta fantastiska billiga hotell i Gällivare i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Gällivare online
 • Hitta ett billigt hotell i Gällivare!
 • Boka till det ideala priset!

GÄLLIVARE - DEN GAMLA GRUVSTADEN

Gällivare ligger fem kilometer från Malmberget, som är känt för sina gruvor. Namnet Gällivare anses komma från det samiska Jiellovárre, som betyder “Sprickberget” och som syftar på Malmberget med sina gruvor för malmbrytning. Att gå på en guidad gruvtur under jord i LKABs järnmalmsgruva eller att spatsera runt på gruvmuseet är bara några av alla sevärdheter som staden bjuder på. Den som ska besöka Gällivare bör främst vara intresserad av historia, natur och friluftsäventyr. För av detta finns det massor av i och omkring Gällivare!

KONST & KULTUR

Gällivare kulturstig är en lättvandrad slinga genom Gällivare som tar dig till de populäraste sevärdheterna och museerna. Gällivare gamla kyrka är en av stadens äldst bevarade byggnader och kallas både för Lappkyrkan och det gamla namnet Ettöreskyrkan. Gällivare museum ligger på andra och tredje våningen i gamla Centralskolan och är ett kulturhistoriskt museum med permanenta utställningar om samer, rallare och nybyggare. Till museet hör också annexet Brandmuseet med kulturhistorisk litteratur och föremål från 1600-talet och fram till idag. Museet förvaltar även kommunens egen konstsamling och gruvarbetarnas konstsamling som består av cirka 120 konstverk som skänktes till gruvarbetarna under gruvstrejken 1969. Sist men inte minst är ett besök på LKABs Gruvmuseum något man inte får missa i Gällivare. Gruvmuseet ligger på Malmberget och visar upp gruvans spännande historia genom bilder, gammal utrustning och en stor stensamling med järnmalm och andra mineraler.

UTFLYKTSMÅL

Snön kommer tidigt till i Gällivare och säsongen är lång, från november till maj med hög snösäkerhet. Strax intill tätorten ligger lågfjället Dundret med skidspår, park och pister. Vill du åka skidor så är Dundret det mest stadsnära fjäll du kan tänka dig. Dundrets skidanläggning har tretton nedfarter av varierande svårighetsgrad. För den som vill åka längdskidor finns det spår på Hellnerstadion här. 20 mil norr om polcirkeln ligger Stora Sjöfallets nationalpark. Här möts du av mäktiga fjällryggar, djupa dalar, blockiga högslätter, toppar och glaciärer. I nationalparken finns också ett gediget djurliv med renar, älg, järv, björn och skygga lodjur. I området häckar bland annat pilgrimsfalk och kungsörn. I Stora Sjöfallets nationalpark kan du också bada i vedeldad badtunna under midnattssolen vid Luleälvens kant. I området runt Gällivare finns flera turer med bland annat hundspann, häst och släde och skotersafari under norrskenet. Norrbottens högsta fall heter Linafallet, är 16 meter högt och ligger precis där Linaälven och Ängesån flyter ihop. Och dessa platser är bara några av Gällivares många sevärdheter! Den som kan tänka sig att åka en bit från staden, 12 mil närmare bestämt, måste bara ta en guidad tur från Gällivare upp till det coola ishotellet i Jukkasjärvi.

MAT & RESTAURANG

Gällivare har ett stort utbud av matställen, allt från snabbmat till fina restauranger, lokala delikatesser och mat från världens alla hörn. Är du nyfiken på stadens caféutbud? Promenera ner till Café Nyfiket på Lasarettsgatan och ta en bit tårta, en smarrig bakelse eller bara en liten kondisbit. Gör en resa i tiden och gå och fika på Nostalgi Café med inspiration och inredning från 50- och 60-talet. Uppe på Dundret vid toppen av liftarna ligger Fjällstugan café som serverar kaffe, te, svalkande drycker och såklart våfflor med grädde och hjortronsylt. Vill du bara köpa med några smörgåsar till utflykten på Malmberget? En medarbetare på bageriet Baktanke vann Mack-SM 2012 och ryktet går att smörgåsarna fortfarande är riktigt bra här.

Lunch gör du bäst i att äta på Sofias kök på Storgatan som har bufféservering, goda grillrätter och “veckans pizza”. Brasserie JTA har lunchmeny på vardagar samt en helgbuffé för den som vill luncha gott även på lördagar och söndagar. Restaurang Allemans på Västra Kyrkallén serverar ett brett utbud av “allemansrätter” samt sallader, pizzor och à la carte. I Gällivare är kockarna nog som allra muntrast på restaurangen Glada kocken som erbjuder god mat till både lunch och á la carte i en avkopplande och gemytlig miljö. Spana in “Kockens Kvällserbjudande” med bra priser på förrätt, varmrätt och dessert! Idet kök & bar i Dundret ger dig en middagsmiljö i ett lite mjukare tempo med robusta timmerväggar och öppen spis. Här äter du allt från bistrorätter till à la carte med både fisk, kött och pasta. Utelivet är något begränsat i Gällivare. Om du inte sitter kvar på restaurangen kan du alltid få en öl på puben Wassara eller sportbaren O’Learys.

BOENDE

I Gällivare finns både lugnet och tystnaden och det adrenalinfyllda äventyret. Och du som vill lära känna staden bättre stannar här i några eller flera nätter. Vill du bo på ett hotell i city, slumra på ett vandrarhem eller bli ett med naturen och bo i en egen stuga? Gällivare erbjuder många boendealternativ för såväl affärsresenärer som barnfamiljer. Quality Hotel Lapland ligger i centrala Gällivare, med den norrländska naturen inpå knuten. Hotellet erbjuder moderna rum, fina möteslokaler, bowlinghall, gym, bastu och jacuzzi med enastående utsikt från taket. Endast 10 minuters bilresa från Gällivare ligger den stora hotellanläggningen Dundret Björnfällan. Här bor du på fjället i nyrenoverade lägenheter med självhushåll, bekväma hotellrum eller i prisvärda skidåkarhytter. Mysiga Best Western Liza Hotell ligger bara en kort promenad från Gällivares järnvägsstation, här får du det norrlänska lugnet samtidigt som du bor tillräckligt nära stadskärnan. En och en halv timmes bilresa nordväst om Gällivare ligger Stora Sjöfallets Fjällanläggning som erbjuder logi både i lägenhet, pensionat och stuga. Detta boende passar fint om du tänkt besöka nationalparken någon gång under din vistelse. Två bra bed and breakfast i staden är Polar B&B på Laestadiusvägen och Gällivare B&B som ligger i ett lugnt villaområde med gångavstånd till centrum.

Vanliga frågor om Gällivare