Hotell i Umeå (Västerbottens län, Sverige)

 1. 722 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 2. 718 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  751 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  894 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 3. 767 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  718 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 4. 964 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 5. 1 126 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 1 054 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 7. 795 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024

Hotell i Umeå

Hitta fantastiska billiga hotell i Umeå i Sverige. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Umeå online
 • Hitta ett billigt hotell i Umeå!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Umeå

 • 990 kr per natt
  Förväntat pris för:sep. 2024
  599 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 715 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 755 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 933 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Björkarnas Stad

Umeå som också är känd som Björkarnas Stad är en vacker plats där det händer många olika saker både inom kultur och utbildning. Umeå är Norrlands största tätort och ligger invid Umeälven femton kilometer från Bottenhavets kust. De äldsta källorna där Umeå nämns är från 1300-talet, men det har funnits bosättningar där tidigare då de äldsta hällristningarna är från 5000 år sedan.

Kulturstaden

På 1980-talet började Umeå profilera sig som en kulturstad och var även europeisk kulturhuvudstad 2014. En mängd av festivaler och evenemang sker varje år och ett av de återkommande var Umeå Kulturnatta som skedde sista gången 2014 men Umeå utlovar andra spännande evenemang för 2015. Umeå jobbar mycket med att skapa ett kreativt klimat som lockar till sig konstnärer och kulturarbetare.

Turismen

Turism är en väldigt viktig näring för Umeå. Besökarna till staden har ökat i enlighet med att Umeå har vuxit. Mycket av det beror på affärsresenärer och på grund av mängden av konferenser som sker i staden. Vartannat år arrangeras Stora Nolia-mässan som är den mest besökta mässan i Sverige efter Stockholms Internationella Bilsalong. Populära mål att besöka i Umeå är till exempel Västerbottens Museum, Umeå Energicentrum, Umedalen Skulptur, Stornorrfors Kraftverk och Bildmuseet. I regionen omkring Umeå finns även Olofsfors Bruk, Älgens Hus och Ostens Lager som tillsammans med andra lockar många besökare till trakten.

Centralt i staden Umeå kan du även göra det klassiska som att gå en stadsvandring, eller ägna dig åt olika sorters paddlingar som till exempel gourmetpaddling och midnattspaddling. En gourmetpaddling innebär till exempel en guidad kajakpaddling för att sedan stanna till vid Skeppsviks Herrgård och avnjuta en dignande buffé av läckerheter. En midnattspaddling kan du uppleva mellan femte juni och 31 juli. Så när de flesta styr kosan hemåt sätter du dig med andra i varsin kajak för att i ro och stillhet glida fram mellan kobbar och skär.

Andra exempel på aktiviteter i Umeå med omnejd är att klara av en höghöjdsbana, få reda på mer o samernas liv förr och nu, eller varför inte bege dig på en älgsafari och få en närmare titt på skogens konung.

Shopping

Du ska gärna passa på att shoppa när du är i Umeå. Här kan du komma hem med grejerna som du inte hittar någon annanstans. Det finns ett brett utbud av hantverk, samiskt konsthantverk, keramik och slöjdprodukter. Här får du ta del av en rik hantverkshistoria som ger dig chansen att köpa dig något unikt och annorlunda eller att ge bort i present till någon du tycker om. Umeå är också en växande plats vad det gäller ett ekologiskt utbud av varor, produkter och hantverk. Skulle du sedan vara intresserad av antikt och second hand så har du kommit till rätt plats. Det finns ett stort utbud av loppisar och antikaffärer så chansen att du hittar något som du gillar är överhängande. Förutom allt det här finns så klart vanlig shopping med butiker och gallerior fyllda av välkända varumärken. Skulle det vara så att du ska besöka Umeå under en helg innan den sista december 2015 kan du passa på att nyttja erbjudandet om ett presentkort och rabatthäfte om du bor på hotell i Umeå.

Boende

Hotell finns det ett varierande utbud av i Umeå, och du ska alltid hålla utkik efter när de kan tänkas ha billiga erbjudanden. Ett mycket trevligt alternativ är Stora hotellet. Möjligheten att sova förutom på hotell finns på vandrarhem, campingar och Bed & Breakfast. Eller om du vill sköta dig själv lite mer så finns det stugor, lägenheter och för dig som har båt går det att parkera den i någon av gästhamnarna. Som du ser så finns det alternativ av boenden, både det som kräver en djupare plånbok och det som är billigt.

Spa

En spa-upplevelse är inte så dumt när man är ute och reser oavsett om syftet med resandet är jobb eller rent nöje. Ett spa-besök kan betyda så mycket. Det kan vara en ansiktsbehandling likväl som en klassisk massage men också andra kurer och motionsprogram och diettips. Eller också så gör du allt och blir riktigt laddad för att ta dig an verkligheten igen. Exempel på oaser i Umeå är Wilma Spa och IKSU Spa. Håll alltid utkik på olika anläggningars hemsidor då det är vanligt att de har erbjudanden som är extra prisvärda. Sedan kan du också oftast använda dig av ett spa utan för den skull ta en behandling. Många anläggningar har en relaxavdelning med tillgång av bastu, pool, bubbelpool och träningsmöjligheter. Ett spa kan betyda så mycket och kan erbjuda dig mycket oavsett om du vill ha en behandling eller bara en chans att slappna av. Det som alltid är första prioritering är trots allt hälsa, din hälsa.

Umeå är en pärla, beläget i norra delen av Sverige, som erbjuder stadsliv blandat med vackra och sköna naturupplevelser. De välkända björkarna finns där men det finns betydligt mer att upptäcka. Det är bara du som sätter gränsen för hur mycket du vill uppleva av Umeås varierade utbud. Natur och stad blandas även de med historia, unikt konsthantverk och kultur. Om kultur är din melodi då är Umeå definitivt målet för dig. Det ger dig möjligheten att uppleva konserter, musik, konst och skulptur. Umeå har lite av allt i en snygg och behändig förpackning. Nu är det bara för dig att öppna paketet.

Vanliga frågor om Umeå