Hotell i Oslo (Oslo, Norge)

 1. 801 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  1 654 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 294 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  707 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Oslo

Hitta fantastiska billiga hotell i Oslo i Norge. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Oslo online
 • Hitta ett billigt hotell i Oslo!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Oslo

 • 2 941 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 922 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  731 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 787 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 395 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 058 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Genuina vackra Oslo

Längst in i Oslofjorden ligger Norges hänförande huvudstad. Inramad av naturen själv med sina höga gröna åsar runt omkring är den hem till över en halv miljon människor. Att trivas här är enkelt och det finns en lätthet i stegen hos många Oslobor. Närheten till den lugnande naturen i vilken Norrmän överlag älskar att vistas, kombinerat med en storstadspuls som inte finns någon annan stans i landet är det en given plats för människor som vill ha det bästa av två världar. Här måste man inte välja!

Norge är ett välbärgat land och det gör sitt till för prisbilden. Oslo är känt för att vara en av världens dyraste städer och nog tenderar det att svida i plånboken vid en del restaurangbesök - eller för den sakens skull vid ett enkelt stopp i matbutiken - men för den som har en budget att ta hänsyn till går det att hitta relativt billiga lösningar på både mat och boende. Oavsett är Oslo alltid värt besöket!

Hur tar man sig dit?

Att resa till Oslo är enklast via flyg till Gardemoen som ligger en kort sträcka utanför centrum. Lågprisbolaget Norwegian har många avgångar från hela Europa och det går även att komma undan billigt med en sista minuten-biljett på SAS. Från flygplatsen går sedan både tåg och buss in till stan och du anländer vid centralen ca 30 minuter efter påstigning. För den som villl spara pengar på eventuella presenter eller öl och vin rekommenderas tax free-shoppen som finns för inkommande resenärer just efter du lämnat gaten på Gardemoen.

Väl inne på Oslos centralstation är det en god idé att ganska snabbt ta sig vidare då den mest centrala delen är ganska trist och stökig. I och med att staden ändå är så pass liten till ytan är du fort inne i trevligare kvarter bara efter några minuters promenad. Du hittar hotell, vandrarhem och bed and breakfast på nära avstånd och för att nämna några av dem så ligger Continental och The Thief högt rankade. Även det 37 våningar höga Plaza Hotell bådar för en härlig vistelse med utsikt över hela staden. Ta hissen högst upp för en drink i baren och spana ut över taken medan du planerar din vistelse. Detta är för övrigt hotellet som spelar en viktig roll i den världsberömda norska författaren Jo Nesbös bok Rödhake. För övrigt är Nesbös antihjälte Harry Hole så populär att turister från hela världen varje vecka har chansen att gå en tur i Harrys fotspår, där man får chansen att se många av de miljöer som är viktiga för böckerna. Ett besök på Restaurang Schröder är nästan ett måste för Nesbö-fans!

Detta får inte missas på din resa till Norges huvudstad

Många av Oslos landmärken finns inom en snäv radie. Operahuset, det kungliga slottet och Akershus fästning kan lätt hinnas med på en dag. Av stadens kända platser finns det två som verkligen sticker ut. Aker brygge är som finast på sommaren, medan Holmenkollen bjuder på vacker utsikt året om.

Aker brygge ligger centralt och som namnet antyder precis vid vattnet. Spännande modern arkitektur huserar några av Oslos dyraste våningar, som tillsammans med en lång rad uteserveringar och restauranger gör detta till en naturlig samlingsplats och ett perfekt promenadstråk. Ta en glass och kolla på de imponerande båtarna i hamnen eller besök Astrup Fearnley-museet längst ut på bryggan.

För att se Oslo från ovan kan man ta tunnelbanan upp på Holmenkollen, en vacker bergsrygg nordväst om stan som erbjuder en fantastisk utsikt och är bas för flera av de skidgrenar som regelbundet utövas av Osloborna. Nästan som ett rymdskepp reser sig den berömda backhopparbacken upp sig och det är en lika imponerande syn som det är en populär turistattraktion. Över en miljon människor besöker Holmenkollbakken varje år och för den som vill veta hur det känns att hoppa över 130 meter ner mot arenan med kapacitet för 70 000 åskådare går detta att uppleva i skidimulatorn inne på skidmuseet just intill. Skidmuseet är överlag en god ide att boka in för Oslovistelsen, då här finns 4000 år av skidkultur bevarad och uppvisad i ett flertal intressanta installationer. Det är svårt att lämna utan att känna suget efter att snöra på sig pjäxorna och ge sig ut! Vid vinter och snö kan det för övrigt vara en perfekt kombination att bo på Holmenkollen Park Spa samtidigt som man har skidspåren och andra naturnära aktiviteter precis runt hörnet.

På sommaren kan det även vara fint att ge sig ut med cykel utanför Oslo. På ungefär 30 minuter kan man ta sig ut genom de fina villorna på Bygdöy till härliga badplatser. Packa en picknick-korg och ta en lugn dagen i solen, så att du sedan är redo för Oslos restaurang- och nattliv framåt kvällen.

Nöjen i Oslo

Oslos nattliv gör att din weekendresa är värd en extra övernattning. Här finns främst många trevliga barer, men också ett par spännande klubbar. Bland favoriterna är garanterat Cafe Sör och Rockefeller. Cafe Sör ligger på Torggata och liknar mest ett cafe eller lunchställe på dagtid men förvandlas fram mot kvällen till en härlig cocktailbar med hög stämning, goda drinkar och bra musik. Som om inte detta vore nog för ett etablissemang så är Cafe Sörs söndags-jam där alla musiker är välkomna att delta en härlig avrundning på veckan. För medelstora artister är Rockefeller en riktigt bra scen för livemusik, och för arenarock finns alltid Spektrum, som tar in världsartister regelbundet.

Our top-rated cheap hotels in Oslo

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 043 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 366 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 183 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Oslo