Hotell i Skagen (Nordjylland Region, Danmark)

 1. 1 745 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 2 170 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 3 251 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 729 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 1 569 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 9. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Skagen

Hitta fantastiska billiga hotell i Skagen i Danmark. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Skagen online
 • Hitta ett billigt hotell i Skagen!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Skagen

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 659 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 294 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 078 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 630 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 922 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 2 317 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Skagen – staden präglad av kolliderande hav och ett magiskt ljus

Skagen, beläget på Jyllands yttersta spets, är Danmarks nordligaste stad. Denna lilla näpna ort, vars befolkning uppgår till ca 8000 invånare, tar årligen emot över 2 miljoner besökare. Anledningen till denna hysteri är milsvida stränder, ett magiskt ljus och två kolliderande hav. Även om Skagen gör sig bra under alla årstider gör de långsträckta, gyllene sandstränderna (över 5 mil!) staden till ett särskilt attraktivt resmål under de heta sommarmånaderna. Stena Line erbjuder dagsturer till Skagen (Göteborg – Fredrikshamn) från endast 99 kr per person. Toppen att kombinera med taxfree shopping på båten. Vill du inte ta med bilen på resan är det enkelt och smidigt att ta sig till Skagen med tåg från Fredrikshamn. Önskar du stanna en natt finns ett flertal olika boenden att välja mellan, allt från bed and breakfast och billiga vandrarhem till stugor och lyxiga hotell.

Skagen by

Skagen är Danmarks största fiskehamn och många av de permanenta invånarna försörjer sig på just fiskenäringen. Turismen har idag gått om fisket som den huvudsakliga inkomstkällan. Skagen by består av två orter – Gamla och Nya Skagen (den förra är lätt att missa vid en snabb visit). Nya Skagen utgör det huvudsakliga turiststråket. I den pittoreska stadskärnan vimlar det av mysiga butiker, bodar, glassbarer, caféer och pubar. Eftersom byn är så liten är det gångavstånd till allt. Några restaurangtips är Jakobs Café & Bar (bra service, humana priser, god mat), Brondums Hotel och Restaurang (anrikt hotell som invigdes 1874, trevlig miljö, känd för sin räksmörgås), Hjorths Hotell, Kokkenes (för gourmanden, fish & chips och fisksoppan rekommenderas!) och Skagen Brygghus Restaurang. Har du svårt att bestämma dig för vad du ska spisa kan du alltid beställa in Danmarks nationalrätt “Smörrebröd”, en delikatess som finns i många variationer. Kort och gott en skiva fullkornsrågbröd med pålägg som kan varieras in i det oändliga. Den idylliska skagenbryggan i småbåtshamnen sjuder av atmosfär. Här finns ett flertal trevliga restauranger att välja mellan. Avnjut en utsökt måltid med smaklig dryck (varför inte en dansk Tuborg eller Carlsberg?) medan du insuper den friska havsluften. Gamla Skagen ligger vid Skagerraks strand, 4 km sydväst om Nya Skagen. Detta område karakteriseras av ett större lugn, ett flertal påkostade villor, exklusivare restauranger och badhotell. Här, precis vid havet, ligger bland annat femstjärniga Ruths Hotell med mysig inredning och gourmetrestaurang. Eftersom Gamla Skagen ligger på uddens västra sida är det hit du beger dig om du vill njuta av en vacker solnedgång vid havet.

Grenen

Längst ut på udden, även kallad “Grenen”, möts Kattegatt och Skagerrak. Det är en mäktig syn att se vågorna kollidera - en naturupplevelse som helt klart någon gång måste upplevas! Här kan du stänkas ned av havsskum med ena foten placerad i Kattegatt och den andra i Skagerak. Doppa dock inte mer än fötterna, badförbud råder på grund av mycket starka och farliga strömmar. Turisterna som vallfärdar hit får närgånget sällskap av orädda sälar som vilar på stranden eller plaskar i vattnet. Längst ut på udden stoltserar Skagens fyr (anno 1858) som med sina 46 höjdmeter är klassad som Danmarks näst högsta. Det är en fin promenad ut till udden. Den som inte orkar gå eller har med sig små barn kan hoppa på “Sandormen “– en traktor med släp. En cykeltur är annars att rekommendera.

Konstnärskolonin

Skagen var, tack vare sitt läge och speciella ljus, under sena 1800-talet en samlingsplats och koloni för många kända skandinaviska konstnärer. Konstnärerna (P.S. Kröyer m.fl.) som samlades här inspirerades av naturalismen och skapade sina kreationer under bar himmel. Motiven från denna epok består därmed främst av det vardagliga livet - fiskarnas arbete, damernas promenader, konstnärernas sociala liv och det fantastiska landskapet. Skagens museum rekommenderas varmt, även om du inte är särskilt konstintresserad. Du kommer säkerligen känna igen flera av konstverken. Museet grundades den 20 oktober, 1908. Byggnaden som museet huserar i är ett av Skagens äldsta.

Design, konsthantverk och bärnsten

Danmark blir ofta prisat för sin design. Skagen är särskilt känt för sina bärnstenssmycken då den förstenade kådan plockas på de omkringliggande stränderna. Är du sugen på att köpa ett smycke finns ett flertal butiker i centrum specialiserade på just bärnsten. För den som är intresserad finns även ett museum där besökarna kan följa slipning och tillverkningsprocess. I Skagen med omgivningar finns många konsthantverkare med egna ateljéer och butiker. De mest populära materialen att arbeta i är keramik, glas och bärnsten. Konstgalleriet Bo erbjuder konst i olika former och i alla prisklasser.

Ridturer

Ridning är en populär aktivitet på norra Jylland. Du kan hyra häst och utrustning från några timmar upp till flera dagar med övernattning och guide. Det finns över 175 kilometer sammankopplade leder som tar dig in i regionens vackraste naturområden längs med skog, hav, fält och hedar. Det finns även boenden som kan ackommodera privatägd häst och ryttare. På riderute.dk kan du läsa mer om norra Jyllands utstakade ridrutter.

Övriga sevärdheter

“Den tilsandede kirke” är en kyrka begravd i en sanddyn, troligen byggd i slutet av 1300-talet. Endast kyrktornet är synligt idag. Sägnen säger att ortsbefolkningen fick gräva sig fram för att ta sig in men tröttnade på detta projekt 1875. H C Andersen lär ha kallat kyrkan för Skagens Pompeji. Den danske diktaren och målaren Holger Drachmann var en central medlem i Skagens konstnärskoloni. Hans bostad “Villa Pax” har stått orörd sedan hans bortgång 1908 och är idag ett museum. Den kunniga guiden förgyller besöket. Råbjerg mile, beläget mellan Skagen och Fredrikshavn är en vandrande sandöken som förflyttar sig ca 15-20 meter årligen. Sedan år 1900 har sanddynerna förflyttat sig 1500 meter och beräknas täcka huvudvägen till Skagen om ca 100-200 år. Området är två kvadratkilometer stort, består av upp till 40 meter höga sanddyner och totalt 3,5 miljoner kubikmeter sand. Råbjerg mile klassas därmed som Europas största vandrande sandöken. Väl värt ett besök med andra ord!

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Skagen

 • 1 836 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 2 506 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 356 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Skagen