Hotell i Helsingfors (Södra Finlands Län, Finland)

  1 198 kr per natt
  Förväntat pris för:okt. 2024
 1. 1 050 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 2. 1 154 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  993 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 3. 1 441 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 102 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  1 524 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 4. 1 132 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 5. 1 067 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 6. 3 222 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

Hotell i Helsingfors

Hitta fantastiska billiga hotell i Helsingfors i Finland. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Helsingfors online
 • Hitta ett billigt hotell i Helsingfors!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Helsingfors

 • 1 127 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • 1 284 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  1 299 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  886 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 384 kr per natt
  Förväntat pris för:sep. 2024
  475 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024

HELSINGFORS

Helsingfors grundades av Gustav Vasa år 1550. Staden utnämndes till huvudstad i det självständiga Finland den 6 december 1917 efter såväl svenskt som ryskt styre. Helsingfors ligger vackert belägen vid den Finska viken. Hit tar du dig enklast med flyg eller färja. Som en huvudstad sig bör erbjuder Helsingfors en härlig och varierande blandning av kultur, arkitektur, shopping, mat och klubb. Boenden går givetvis att hitta för den lilla såväl som för den stora plånboken. Här kan du bo på allt från vandrarhem och bed and breakfast till lyxiga hotell, osm exempelvis Lilla Roberts.

ATT SE OCH GÖRA

En av de populäraste sevärdheterna i Finland är belägen på nära avstånd från Helsingfors. Suomenlinna, eller “Sveaborg” på svenska, tar emot upp till 800 000 besökare årligen. På denna lilla ö finns ett av Unescos världsarv, ett ståtligt fort daterat till 1748. Färjan tar mellan 15-20 minuter från Helsingfors hamn och kostar inte mer än den ordinarie taxan för kollektivtrafik. För resenären som färdas i egen båt står en liten gästhamn till buds. Under båtfärden kan du njuta av en mycket vacker vy över Helsingfors stadssiluett. Särskilt vacker är turen på vintern då färjan bryter genom istäckta vatten. Bäst gör sig dock ön under sommartid då all kommers är öppen och vädret lockar till picknick. Här kan du njuta av den vida havsutsikten och beskåda de stora färjorna som passerar på nära håll. Ön med dess kullerstensgator är tänkt att ses till fots. Biltrafik är förbjuden och det finns inga cyklar att hyra. Den skyltade “blå vägen” är 1,5 km lång och guidar besökaren till öns alla sevärdheter. Här finns bland annat 6 museum (fortmuséet, militärmuséet, leksaksmuéet etc), guidade turer, restauranger, caféer, ett eget bryggeri m.m.

Två av de främsta arkitekturiska sevärdheterna i Helsingfors centrum är Domkyrkan och Tempelpalatsens kyrka. Domkyrkan, anno 1830, är en magnifik och stilfull byggnad. Den ligger strategiskt uppe på en höjd ovanför Senatstorget och syns därmed från stora delar av Helsingfors. Tempelpalatsens kyrka anno 1969, är inbyggd i ett berg och har därmed en speciell och ovanlig arkitektur.

Linnanmäki nöjespark erbjuder 43 åkattraktioner och 13 restauranger. Önskar du se Helsingfors från ovan finns här bland annat en kostnadsfri attraktion som tar dig upp i luften och långsamt roterar dig för ett häftigt fågelperspektiv över staden.

Är du sugen på en fin promenad eller joggingtur rekommenderas en tur till Töölönlathi (Tölöviken). Här kan du även prova på så kallad “Stand Up Paddleboarding” (ståupppaddling) som innebär att du står på en bräda och paddlar. Café Sininen Huvila (endast öppet sommartid) beläget i en pittoresk turkos stuga är ett trivsamt fik med underbar utsikt över bukten från trädgårdens uteservering. Esplanadiparken utgör annars en trevlig oas mitt i centrum, nära hamnen. Här kan du unna dig en stunds avkoppling eller en kopp kaffe ackompanjerat av toner från någon av alla de gatumusikanter som ofta samlas här.

Kiasma museum rekommenderas för resenären intresserad av modern konst och arkitektur. Museet har både permanenta och tillfälliga utställningar som ofta är fascinerande och tankeväckande. Här finns även en liten butik och café.

Varje år på sensommaren anordnas Helsingfors festspel som vanligen är ett mycket välbesökt evenemang. Runt om i staden hålls då musikframträdanden, teaterspel, konstutställningar och andra performanceakter.

AVKOPPLING OCH BASTUBAD

I Helsingfors finns många olika skönhetsoaser i form av spahotell, som exempelvis Hotell Kämp, och dagspan som exempelvis Helsinki Day Spa. Det finns även många bastur, simhallar och badanläggningar i centrum. Tips på traditionella allmänna bastur är Kotiharju i Berghäll (den sista traditionella vedeldade kvartersbastun), Sauna Arla och Hermannin sauna. En del bastur erbjuder även mat och tillgång till schackbräden. För en riktigt gedigen och gammaldags upplevelse är Kaurilan sauna något alldeles extra. Denna vedeldade bastustuga har funnits sedan 1800-talet. Eftersom det inte finns någon el i stugan används vintertid stearinljus för att lysa upp i vintermörkret och skapa en fridfull stämning.

KLUBB OCH NATTLIV

För en genuin Helsingforsupplevelse rekommenderas området Helsinginkatu (Helsinki street) och dess omgivningar i Kallio. Här vimlar det av lokala barer och det är här du hittar de inhemska Helsingforsborna. Drinkarna är betydligt billigare än i centrum och stämningen är uppsluppen. För den som är sugen på klubb rekommenderas Kaiku och Kuudes linja. Kaiku bjuder in lokala och internationella DJ:S. Klubben är inhyst i en gammal Nokia-fabrik. Kuudes linja alternerar mellan live-spelningar och DJframträdanden.

MAT OCH DRYCK

Kakkugalleria café med fransk touch på Bulevardi 34 erbjuder en alldeles ljuvlig kak- och tårtbuffe. För 12.50 euro får du en kopp kaffe eller te och kan äta så många sötsaker du mäktar med. Bakverken håller hög kvalité. Vill du dinera med fin panoramautsikt rekommenderas restaurang Loiste, högst upp i varuhuset Sokos. Ett populärt ställe både till lunch och middag, inrett i vintagestil. På menyn står finsk mat i lagom stora portioner till ett lagom pris. Ravintola Torni erbjuder såväl god mat som magnifik utsikt om du väljer att sitta på hotellets takterass. Hakaniemen market (Hagnäs) i Hakaniemei är en lokal och autentisk saluhall med gemytlig atmosfär. Här finns ett stort urval av råvaror som fisk, bröd, kött, ost, grönsaker och frukt, samt delikatesser och souvenirer.

Två klassiska rätter i det finländska köket är kalakukko och forshmak som kombinerar fisk och kött. I kalakukko täcks fisken av ett deghölje och varvas sedan med fläsk. Forshmak är en stuvning på salt sill och lammkött. Karelska piroger är en annan finsk specialitet. De består av ett tunt rågskal, som fylls med risgrynsgröt och toppas med äggsmör. En dryckesspecialitet är “sima” - en alkoholfri porlande dryck gjord på socker, apelsiner och jäst.

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Helsingfors

 • 1 789 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  1 557 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
  1 320 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
 • 1 007 kr per natt
  Förväntat pris för:aug. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Helsingfors