Hotell i Riga (Riga, Lettland)

 1. 606 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  536 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  868 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  501 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  597 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 178 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 2 572 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  648 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Riga

Hitta fantastiska billiga hotell i Riga i Lettland. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Riga online
 • Hitta ett billigt hotell i Riga!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Riga

 • 718 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 719 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 622 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  451 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet

RIGA – VÄLKOMMEN TILL NORDENS PARIS!

I Lettlands huvudstad Riga, belägen vid floden Daugava, känner du tydligt av de historiska vingslagen. Enligt historieböckerna anlades staden av biskopen Albert av Riga år 1201. Det var även biskopen som lät uppföra fästningen på den plats där besökare idag kan beskåda Rigaborgen. Legenden förtäljer en annan historia om stadens uppkomst. Den berättar om Kristaps den Store, bofast i en stuga på en av flodbankerna, som bar vandrare över floden. En dag fann han ett barn som han tog på sin rygg. Barnet blev tyngre och tyngre och det var endast genom att uppbåda sina allra sista krafter som han till sist lyckades få barnet i säkerhet på land, på andra sidan floden. När han vaknade nästa morgon hade barnet förvandlats till en kruka med guld. Detta guld användes efter hans död till att finansiera byggnationen av staden. Riga har genom tiderna varit en av Baltikums största och viktigaste handelsstäder. Under medeltiden användes floden av vikingar som ville nå ryska områden, Svarta och Kaspiska havet. Idag bor här ca 700 000 invånare. Lettlands huvudstad har mycket att erbjuda, inte minst ett förvånansvärt rikt restaurang- och nöjesliv. Här finns även en stor dos intressant arkitektur i form av gamla trähus, snirkliga gränder, vackra katedraler, zeppelinhangarer och ståtliga hus i jugendstil. Den gamla stadskärnan och jugendkvarteren står med på Unescos världsarvslista. Det är inte för intet som staden ofta omnämns som nordens Paris!

Rigas flygplats ligger på behagligt avstånd, ca 13 km från centrum. Med flygbolagen SAS, Ryan Air och Air Baltic kan du flyga direkt, en resa på endast 1 timme och 15 minuter från Stockholm. Det är även smidigt att ta sig hit med Tallink färja. Har du tur kan du knipa en billig sista minuten biljett. Även om Riga går att se på en dag (om besökaren är riktigt flitig) rekommenderas en övernattning. Många olika boenden finns att välja bland. Alltifrån billiga vandrarhem till flådiga hotell. Ett klart plus med Riga är att allt är relativt billigt. Under din vistelse kan du med andra ord passa på att unna dig lite extra lyx!

ATT SE OCH GÖRA

2014 valdes Riga till Europas kulturhuvudstad vilket avspeglas i stadens breda kulturutbud. I staden anordnas bland annat balett-, belysnings- och operafestivaler. I Rigas domkyrka finns en av världens äldsta och största orglar. Orgelkonserter bjuds med jämna mellanrum. Latvia National Opera är ett mycket vackert inrett operahus som sätter upp balett- och operaföreställningar av hög klass. Repertoaren är bred med allt ifrån klassiska till modernare verk.

Den gamla stadskärnan (Vecriga), på den högra flodbanken, är tydligt präglad av medeltiden och utgör Rigas pulserande hjärta. Många av stadens sevärdheter finns i detta område som är lika levande på dagen som på natten. I stadsdelen som nyligen har rustats upp hittar du butiker, mysiga caféer, restauranger och nattklubbar på pittoreska gator och trånga gränder. Här samsas även hantverkare som säljer bärnsten, handstickade plagg och andra lettiska hantverk. De flesta av gatorna är bilfria. Vill du bo i detta område finns till exempel Radi un Draugi i mellanprisklassen eller Grand Palace Hotel i den dyrare prisklassen.

En 20 minuters promenad från gamla stan förflyttar dig till gatorna Alberta lela och Elizabetes. Här stoltserar pampiga hus i jugendstil från slutet av 1800-talet och tidigt 1900-tal. På många av husen finns fantastiska fasadkonstverk, det är lätt att få nackspärr när man i förundran kikar upp längs husfasaderna. Generellt håller restauranger och caféer i detta område en något högre klass än i den gamla stadskärnan. En annan typ av arkitektur finner du i stadsdelen Pardaugava, på den västra banken. Detta område är känt för sina trähus, vissa daterade ända tillbaka till 1600-talet.

Ingen resa utan lite prisvärd shopping! Dzintara Galerija är specialiserade på bärnstensinfattningar i smycken och föremål. Är du på jakt efter lettiska hantverk rekommenderas Tine, en souveniraffär i två våningar, eller Brivdabas muzeis. Här kan du finna smide, smycken, stickat, keramik och andra konsthantverk. Berga Bazars passar besökaren som istället är ute efter exklusiv och trendig shopping.

En båtfärd på Rigakanalen i träbåten Darling är en rekommenderad aktivitet för den romantiskt lagda resenären. Båten avgår var trettionde minut, alla dagar fram tills att isen lägger sig över floden. Åker du i sällskap med barn kan ett besök på Rigas Cirkus säkerligen vara en uppskattad aktivitet. De erbjuder klassiska cirkusföreställningar med djur och akrobater. Riga blev självständigt år 1991 efter en lång sovjetockupation. Ockupationsmuséet ger en bakgrund till staden och dess invånare och garanterar ett givande besök för den historieintresserade resenären. Avkopplande aktiviteter i form av massage och spa finns i stor utsträckning. Önskar du en resa helt och hållet i njutningens tecken kan det vara en god idé att boka in sig på ett lyxigt spahotell, till exempel Dome Hotel & Spa eller Gallery Park Hotel & Spa.

MAT OCH DRYCK

Matkulturen bär fortfarande spår av det sovjetiska styret. Många restauranger serverar till exempel pelemi (rysk ravioli) och blini (ryska plättar). Nationaldrycken är en svart örtlikör vid namn balzam. Vill du prova på lettisk husmanskost är två restuarangtips Vermantis och Lido atputas centrs. Den senare håller till i världens största timrade hus. Central market (centraltirgus) är en klar sevärdhet och en spännande upplevelse om du är intresserad av lokal mat och specialiteter. Denna saluhall huserar i och utanför fem gamla zeppelinhangarer. Varje saluhall inrymmer sin egen specialitet - kött, fisk, grönsaker, ost och bröd. I de flesta stånden erbjuds provsmakningar.

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Riga

 • 596 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 708 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  685 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Riga