Hotell i Amsterdam (Norholland, Nederländerna)

 1. 1 005 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 126 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 1 793 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 1 012 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  3 884 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  2 859 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 8. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Amsterdam

Hitta fantastiska billiga hotell i Amsterdam i Nederländerna. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Amsterdam online
 • Hitta ett billigt hotell i Amsterdam!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Amsterdam

 • 822 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  717 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  1 763 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 325 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 899 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 783 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Du måste besöka det sköna Amsterdam!

Det kan näst intill hävdas att du inte varit i Europa förrän du besökt den Holländska huvudstaden. Med sin vackra bebyggelse och en till synes ändlös mängd kanaler är en rundvandring här en upplevelse i sällan skådat slag. Oavsett om du befinner dig i den hektiska och tätbefolkade stadskärnan kring centralstationen, eller om du rör dig längre ut mot de lugnare (men minst lika intressanta) distrikten, är det en högst levande plats du besöker. Här finns allt i kulturväg och bara tiden kan begränsa hur mycket av det du får uppleva!

Vattnet och närheten till det är en väldigt viktig del av Amsterdams identitet, dels för att det gör staden vacker, men även för att det fyllt en mycket viktig funktion i stadens utveckling genom tiderna. Med sitt ursprung som fiskeby på 1100-talet förvandlades Amsterdam sedermera till en av världens viktigaste hamnstäder under 1600-talet, då finans- och diamantbranschen blomstrade här. Staden är än idag klassad som ett av Europas finans-centrum och hamnen ger indirekt arbete åt över 55 000 personer. För dig som turist innebär vattnet vackra promenadstråk och att du lätt kan se dig om via en guidad båttur. Hoppa på vid Rijksmuseum och ta in atmosfären medan du lär dig om Amsterdams historia. Här finns otroligt mycket att hämta!

Lätt att nå från hela kontinenten

Med sin förhållandevis centrala plats i Europa är det enkelt att ta sig till Amsterdam över en weekend. Schiphol, som är världens 14:e största flygplats, har många avgångar till hela världen och därmed kan biljettpriserna bli billiga, speciellt om du är ute i sista minuten.

Efter att du landat går det bra att ta tåget in till Amsterdam. Du inkommer till den i stadens mitt belägna centralstationen och kan därifrån lätt ta dig vidare till ditt boende. Hur du sedan väljer att spendera dina nätter beror på din plånbok och dina preferenser. Hotell, hostel eller bed & breakfast - utbudet är varierat och här finns något för alla budgetar. För den med djupare plånbok rekommenderas det fashionabla InterContinental Amstel. Detta palatsliknande hotell ligger i kanaldistriktet precis på kanten till floden med samma namn, och stoltserar bl.a. med en restaurang rekommenderad av Michelin Guide, samt en inomhuspool. För den mer prismedvetne finns Hotel Novotel, som visserligen inte ligger helt centralt men som har närhet till både tåg och tunnelbanestation. De har även cykeluthyrning vilket är ett ypperligt transportmedel då Amsterdam har massor med bra cykelvägar. Kom dock ihåg att använda dubbla lås för cykelstölder är mycket vanliga här.

För den yngre resenären finns ett enormt urval av hostels, välj med tillförsikt efter hur mycket nattliv du eftersöker. Hela spektrumet från fest-dygnet-runt till lugnt-före-kl.22 finns representerat.

Det finns så mycket att se och göra!

För lokalinvånarna är cykeln det självklara färdmedlet och vid fint väder är detta att föredra gentemot dess alternativ. Staden är ganska liten till ytan och det är enkelt att ta sig fram på de många cykelvägarna. Vid sämre väder finns här också ett välutvecklat system med tunnelbana, spårvagnar och bussar, så ingen del av staden är någonsin långt borta.

Ett måste på din resa till Amsterdam är att besöka museiparken, eller Museumplein som lokalinvånarna säger. Detta öppna och härliga grönområde utgör den kulturella hubben av staden och är en naturlig samlingsplats för alla som ska eller har besökt något av de många museerna som ligger i anslutning. Här finns bland annat Riksmuseet, Van Gogh-museet och Diamantmuseet som alla är värda ett besök. I parken finns även en skatepark och en bar för den som så önskar.

En annan rekommendation är oasen Rembrandtpark som är perfekt för soliga och lata dagar med vänner. Ta med en picknic eller spela lite fotboll. Härifrån är det inte heller långt att cykla till De Foodhallen vid Bellamyplein för lunch eller middag. Denna nyöppnade matmarknad huserar i stadens gamla spårvagnshallar och erbjuder underbar mat från jordens alla hörn - det går dessutom att sitta utomhus på baksidan om vädret tillåter.

Anne Franks hus är också ett mycket populärt turistmål som ger insikt till livet i Holland under naziockupationen. Kom hit tidigt för att undvika långa köer.

Alla möjliga nöjen i Amsterdam

Restauranger, nattklubbar, barer, konsertlokaler och festivaler – det finns ingen brist i utbud och det är omöjligt att ha tråkigt i Amsterdam!

Börja kvällen med en god middag på La Vallade som serverar fransk mat på en för kvällen förberedd meny, du behöver bara välja mellan tre och fem rätter. Atmosfären påminner om en gammal parisisk bistro och personalen är effektiv och trevlig. Att få bord här kan vara svårt, så boka i tid!

Fortsätt till Jordaan för en cocktail på Vesper Bar som häller upp de mest himmelska skapelser. Drinkmenyn varieras från säsong till säsong och det är bara genom att testa ett par som du kan hitta din favorit.

Gå sedan vidare till någon av de många nattklubbarna. Paradiso ligger i en gammal kyrka och har både live- och klubbkvällar. Canvas är även en riktig höjdare som är belägen på sjunde våningen i ett av Amsterdams få höghus. Här blir snabbt fullt på helgerna så var beredd på att köa till hissen upp. Väl där väntar bra DJ:s, stundtals udda uppträdanden och fin utsikt över staden. Klubben stänger omkring kl fem men festen fortsätter ibland i den mörka källaren.

Heineken Music Hall anordnar medelstora konserter och kring Amsterdam Arena finns flera större arenor för såväl konserter som fotbollsmatcher med hemmalaget AJAX.

Du kommer snart att vilja åka tillbaka!

Our top-rated cheap hotels in Amsterdam

 • 1 068 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  1 727 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 833 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 669 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Vanliga frågor om Amsterdam