Hotell i Istanbul (Istanbul Provins, Turkiet)

 1. 940 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  1 442 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  2 746 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 690 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 1 708 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 2 619 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  431 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Istanbul

Hitta fantastiska billiga hotell i Istanbul i Turkiet. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Istanbul online
 • Hitta ett billigt hotell i Istanbul!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Istanbul

 • 2 418 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 5 907 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 2 619 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 957 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 958 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  431 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Istanbul – den magiska, brokiga staden där öst möter väst!

Det är svårt att beskriva en stad så rik på influenser som Istanbul. Här hägrar en fantastisk arkitektur, en rik historia, ett kryddigt kök, moderniteter och gammalmodigheter sida vid sida. I staden föresvävar en ständig mystik och spänning. I och med att Istanbul har så otroligt mycket att erbjuda är det svårt att hinna med allt på ett fåtal dagar. Det är inte förvånande att många resenärer väljer att återvända hit gång på gång. En kortare sista minuten eller weekendresa är dock tillräckligt för att hinna förtrollas av stadens magi. Ett lyxigare alternativ är det centrala Hotell Amira med ypperlig service. Ett billigare alternativ är Hotel Osmanhan som erbjuder bra läge i Sultanahmet och frukostbuffé på takterass.

Upptäck staden från vattnet eller från ovan!

Den europeiska och den asiatiska delen av staden skiljs åt av sundet Bosporen. Den 1074 meter långa Bosporenbron förbinder de två kontinenterna. Ett ypperligt sätt att uppleva Istanbul är via en båttur på detta sund. Det är en klar favoritaktivitet som starkt rekommenderas! Turen kan med fördel tas på kvällen, särskilt på sommaren då det är möjligt att sitta ute på däck. Båten påbörjar turen med en sväng längs europasidan, vänder sedan och glider tillbaka längs asiensidan. Du flyter sakta förbi Blåa Moskén, Hagia Sofia (se nedan) och många andra av de turistsevärdheter som Istanbul har att erbjuda. Turen passerar under Bosporenbron som om kvällarna skiftar färg var femte sekund.

En förträfflig utsiktsplats är det gamla, anrika caféet Pierre Loti dit du tar dig med linbana. Härifrån kan du avnjuta en kopp kaffe eller te med en makalöst vacker utsikt över Istanbul och viken Gyllene hornet.

Arkitekturhistoriska sevärdheter du inte får missa

I Istanbul finns många sevärda byggnader med en oerhört intressant arkitekturhistoria. Den Blåa Moskén (Sultanahmet), uppförd 1609-1616 av den osmanske sultanen Ahmed I är väl värd ett besök. Detta är en mäktig moské från såväl utsidan som insidan. Den guidade turen rekommenderas för att ta del av dess intressanta historia. Några meter från Blåa Moskén ligger Haga Sofia, omtalad som en av arkitekturhistoriens vackraste konstruktioner. Den byggdes 523-537, i form av en kyrka, men omvandlades till moské år 1453. Den ser således annorlunda ut invändigt än många andra moskéer då här fortfarande går att se spår av kristendomen i form av väggmålningar och fresker. Mellan Haga Sofia och Blåa Moskén finns en mysig liten park som inbjuder till en fika, välbehövlig paus eller beskådning av de båda majestätiska byggnaderna. Här har du en vacker utsikt oavsett åt vilket väderstreck du vänder dig. Vill du bo billigt och på gångavstånd till Blåa Moskén finns Cheers Hostel som erbjuder gratis frukost och vänlig personal.

I Istanbul finns mycket att upptäcka såväl ovan som under jord. En mäktig underjordisk installation är Yerebatan Saray, även kallat “det sjunkna palatset”. Denna vattencistern uppfördes på Konstantinopels tid, på 500-talet. Hela 336 marmorpelare finns utspridda över ett område om ca en hektar. Har du tur ackompanjeras ditt besök av en klassisk stråkkonsert. Ett besök under jord kan vara särskilt välkommet och svalkande under de heta sommarmånaderna. Cisternen håller öppet varje dag.

Shopping

Grand Bazar är shoppingens mecka med över 4000 butiker med produkter från allt mellan himmel och jord – billiga souvenirer, kläder, sjalar, väskor m.m. Det är lätt att gå vilse i folkvimlet. Absolut värt ett besök! Tips - pruta på allt du önskar köpa. Med charm, humor, teatraliska gester och glimten i ögat kan du komma långt. En bra tumregel är att starta prutningen på minst hälften av det pris som försäljaren begär. I området Çukurcuma finns många mysiga kvarter att flanera i. Här trängs antikhandlare, loppisar, exklusivare butiker, caféer, bagerier och små nischade matbutiker vägg i vägg.

Spa

För spafantasten finns många turkiska bad (harmami) och spa-anläggningar att botanisera bland. Ayasofya, Hurrem Sultan Harmami är en av de mer exklusivare inrättningarna. Här välkomnas du in i en avslappnande och elegant miljö i orientalisk stil. Mycket professionell service och ett varmt omhändertagande utlovas. Priset är något högre i jämförelse med andra spahus men du kommer garanterat att gå härifrån nöjd, utvilad och dofta som en nyutsprungen ros. Det rekommenderas att boka sitt besök i förväg. Cagaloglu Hamami, knappt 10 minuter från Haga Sofia, är ytterligare ett vackert traditionellt turkiskt badhus.

Utflyktsmål

Besöker du Istanbul under sommarmånaderna och har en dag att avvara rekommenderas en utflykt till “Princess Islands” en kort färjetur från Istanbul. Detta utflyktsmål kan utgöra ett skönt avbrott från det hektiska och bullriga stadslivet. På dessa öar (totalt nio stycken i varierande storlek, varav fyra är öppna för allmänheten) råder trafikförbud. Den huvudsakliga transporten utgörs av häst och vagn eller cykel som finns att hyra.

Mat & dryck

En lunch eller middag i Istanbul innebär ofta en smakexplosion av olika kryddor. En lokal specialitet är köfte – lammfärsbiffar med smak av spiskummin, koriander, kanel och vitlök som ofta serveras tillsammans med tzatsiki. Även döner (kebab) inmundigas i stor utsträckning, särskilt på den europeiska sidan av staden. I Istanbul finns även en stor kaffe- och tekonsumtion. Salep är en populär varm turkisk dryck vars bas består av orkidémjöl. Mjölet blandas sedan med mjölk, socker och kanel. För dessertälskarna finns mycket gott att sätta tänderna i. Specialiteten kunefe är en varm ostdessert med smak av honung, rosenvatten och apelsin. Raki, ett brännvin smaksatt med anis, är den turkiska nationaldrycken. Vill du prova på lokalt öl är det Efes som gäller.

Rekommenderade boenden Vandrarhem/Hostel: Cheers Hostel. Bra beläget i gamla stan (Sultanahmet) med gångavstånd till Blåa Mosken, Grand Bazaar m.m. Sovsalar, budget dubbelrum, trebäddsrum och familjerum. Gratis frukost, bar med utsikt och vänlig personal. Hotell i budgetklassen: Aybar Hotel Boutique. Bra läge i Sultanahmet, rena rum, bra frukost och hjälpsam personal. Hotell i mellanklassen: Osmanhan Hotel. Familjedrivet, bra läge i Sultanahmet, frukostbuffé på takterass. Hotell i lyxklassen: Hotell Amira. Ypperlig service, centralt läge, trevliga rum. Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Istanbul

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 479 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 042 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 054 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 877 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 267 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Vanliga frågor om Istanbul