Hotell i Edinburgh (Skottland, Storbritannien)

 1. 1 542 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  2 087 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  2 881 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
  1 314 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 2. 1 665 kr per natt
  Förväntat pris för:juli 2024
  2 688 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 3. 2 760 kr per natt
  Förväntat pris för:juni 2024
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Edinburgh

Hitta fantastiska billiga hotell i Edinburgh i Storbritannien. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Edinburgh online
 • Hitta ett billigt hotell i Edinburgh!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Edinburgh

Edinburgh – en gotisk pärla!

Edinburgh, Skottlands huvudstad, andas historia och mystik med sin gotiska arkitektur. Den gamla citykärnan, med sina sirliga slott, tinnar och torn är listad på UNESCOS världsarvslista. Det är lätt att förstå att det var just i denna stad som J. K. Rowling fann inspiration till böckerna om trollkarlen Harry Potter.

Edinburgh har något att erbjuda de flesta. God mat och dryck, årliga kulturella events, ett stort stycke historia, ett pulserande nattliv och varierande shopping. Till råga på allt serveras allt inbakat i en trevlig och välkomnande atmosfär. Edinburgh är utan tvekan en stad att återkomma till, det är svårt att hinna med allt på ett fåtal dagar. Ett plus är att det är enkelt att ta sig hit. Flygplatsen ligger endast 35 minuters resetid från centrum. Det är därmed ett lämpligt resmål för en sista minuten eller weekendresa.

Festivalstaden Edinburgh

Edinburgh är vida känt som “festivalstaden”. Är du kulturintresserad och vill få ditt lystmäte bör du boka in en resa under sommarmånaderna. I augusti varje år anordnar Edinburgh sin “internationella festival”. Då vibrerar hela staden av kulturevent, konstutställningar, performance artists och diverse uppträdanden i dans, teater, musik och opera på scener, gator och torg. Kort sammanfattat är detta den kulturintresserades mecka. Under sommaren arrangeras även filmfestivaler, jazzfestivaler, konstfestivaler och bokfestivaler. Många besökare kommer till staden under augusti månad så under denna period bör flyg och boende bokas god tid i förväg.

Sevärdheter och aktiviteter

Den mest välbesökta turistattraktionen är det anrika slottet som stoltserar högt beläget på klippan benämnd “Castle Rock” mitt i centrala Edinburgh. Slottets äldsta byggnad dateras hela vägen tillbaka till 1100-talet. En inträdesbiljett för en rundtur kostar ca 200 kr.

Gatan “The Royal Mile” är ett populärt turiststråk och tar dig igenom Edinburghs gamla stadskärna som utgörs av pittoreska gator och torg. Här finns många trevliga butiker, pubar, restauranger och delikatessaffärer med hemlagad fudgekonfektyr i alla dess smaker. När du promenerat ner för “The Royal Mile”, som vindlar sig hela vägen från slottet till Holyrood Palace, befinner du dig nära den mytomspunna kullen Arthur’s Hill. Enligt legenden är det möjligen här som Kung Arthurs residerade i sitt slott Camelote. Detta är ett trevligt utflyktsmål vid vackert väder. Efter en lagom ansträngande promenad belönas du med en magnifik panoramautsikt över Edinburghs stadssiluett. Ta med en god matsäck att avnjuta på toppen.

“Princes Street”, paradgatan i den nyare stadsdelen (notera att den “nyare” delen dateras tillbaka till 1700-talet), utgör det huvudsakliga, centrala shoppingstråket. Här trängs de större varumärkeskedjorna om utrymmet. “Princess Street Gardens” är ett trevligt och lummigt parkområde där många lokalbor väljer att äta sin medhavda lunch ute i det fria.

Har du inte tid att besöka ett whiskeydestilleri men likväl är intresserad av framställningen av den skotska nationaldrycken rekommenderas ett besök till “The Scotch Whiskey Experience” i Edinburghs stadskärna. Här kan du lära dig om tillverkningsprocess eller boka en privat whiskeyprovning.

Edinburgh är en mystikens stad. För dig som vill utforska dess mörka historia lite närmare rekommenderas ett skräckfyllt och underhållande besök till “The Edinburgh Dungeon”. De erbjuder liveföreställningar med talangfulla skådespelare och historieberättare. En 80 minuter lång rundtur guidar dig genom de mer fasansfulla bitarna av Edinburgh historia och låter dig stifta bekantskap med ökända mördare och spöken.

Boogie woogie på The Bongo Club!

När skymningen kryper närmare och danssuget blir övermäktigt kan kosan med fördel styras mot “The Bongo Club”. Denna klubb, etablerad 1996, är en personlig favorit. Vill du dansa natten lång är detta det rätta stället att besöka! De anordnar många olika klubbar som återkommer en gång i veckan till en gång i månaden, med en stor genrevariation. “Four Corners” som hålls en fredag i månaden brukar för det mesta leverera. Under dessa kvällar spelas nya och gamla hits i soul, funk, jazz och reagge. Som upplagt för en lyckad danskväll! Klubben har fått byta lokal ett flertal gånger under årens lopp och huserar för närvarande under stadens centrala bibliotek “The Cowgate”. The Bongo Club har fått många bra recensioner och är känt som ett av de främsta ställena i Edinburgh om du vill dansa dig svettig (gärna med en skön boogiewoogiestil) in på småtimmarna. Går du in före tolvslaget betalar du ca 40 kronor, därefter ca 90 kronor.

Utflyktsmål

Det skotska höglandet är otroligt vackert. Många företag anordnar dagsutflykter som utgår från Edinburgh. Finns det tid i reseschemat är detta något som verkligen rekommenderas. Det finns turer som vänder sig till den historieintresserade såväl som den äventyrslystna och adrenalinsökande. Du kan även besöka den legendariska monstersjön Loch Ness eller olika whiskeydestillerier. Lunch intas med fördel på en lokal, lantlig pub där en hemlagad hamburgare och en pint öl ofta smörjer kråset på ett alldeles förnämligt vis.

Boende

Det finns många olika typer av boenden i Edinburgh, bland annat ett flertal mysiga och prisvärda bed and breakfast. Har du tur får du avnjuta en klassisk skotsk frukost bestående av korv, ägg, bacon, haggis (maträtt liknande pölsa, gjord på fårinälvor), bönor, tomater, havregrynsgröt, kaffe eller te. Tips på Bed and Breakfast med goda rekommendationer är Glendevon Bed and Breakfast och Alba House. Önskar du istället bo på ett hotell, mer centralt, finns The Chester Residence i lyxklassen och Adria House i mellanklassen. Åker du med en grupp vänner är Castle Rock Hostel ett mycket prisvärt alternativ med utmärkta faciliteteter, trevliga allmänna utrymmen och en skön atmosfär. Som namnet antyder är detta hostel även väldigt centralt beläget, ett stenkast från slottet och The Royal mile. Observera att de inte tillåter några gäster under 18 år.

Om du inte är ett stort fan av Harry Potter men önskar få en känsla för Edinburghs stadskärna och atmosfär inför din resa rekommenderas filmen “One Day” med Anne Hathaway.

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Edinburgh

Vanliga frågor om Edinburgh