Hotell i Dublin (Irland, Irland)

  1 622 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 264 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 451 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 1. 1 442 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 2. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 3. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 4. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Dublin

Hitta fantastiska billiga hotell i Dublin i Irland. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Dublin online
 • Hitta ett billigt hotell i Dublin!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Dublin

  1 697 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 541 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 1 831 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Dublin – staden som välkomnar dig med öppna armar!

“Hello love!” (med grötig irländsk dialekt…) Denna varma hälsningsfras möter dig allt som oftast när du går in på ett fik, en pub eller en butik på Dublins gator. Få människor är så välkomnande, hjärtliga och öppna som det irländska folket. Detta utgör en stor del av Dublins omistliga charm. Det är svårt att inte bli förälskad i den familjära och uppsluppna stämningen i denna mångkulturella och socialt vibrerande stad!

Med sina en miljon invånare är Dublin Irlands största stad. Trots det upplevs den som relativt liten och lättillgänglig. Det är gångavstånd inom den centrala stadskärnan och till olika turistattraktioner. Detta gör Dublin till ett lämpligt resmål för en weekend eller kortare sista minuten. Du hinner enkelt göra staden och insupa atmosfären på ett par dagar. Vill du inte ta dig fram till fots kan du hoppa på pendeltåg eller spårvagn. Ett plus är att du kan flyga hit billigt med lågprisbolaget Ryan Air.

Dublin har en kulturell historia och är stolt hemort till såväl kända litterära personligheter som framstående musiker - Oscar Wilde, Samuel Becket, James Joyce, Bram Stoker, U2 och Sinead O’Connor för att nämna ett fåtal. Anrika Trinity College stoltserar mitt i centrum och genom staden flyter floden River Liffey. Att långsamt flanera över den äldsta och charmfulla gångbron “Ha’Penny Bridge” är en bra anledning att korsa floden. Här flödar stundtals romantiken.

Publivet à la Guiness och muntra fioler!

Ett av Dublins främsta dragplåster är tveklöst det medryckande, myllrande publivet. Pubar, barer och diverse “hak” gör anspråk på varje gathörn. Ett absolut måste för att insupa den genuina Dublinatmosfären är ett besök till området “Temple Bar” - ett litet distrikt mitt i Dublins centrala stadskärna där pubarna bokstavligt talat trängs vägg i vägg längs med trivsamma kullerstensgator. Detta område är populärt bland såväl lokalbefolkning som turister. Ett tips är att inte välja ett boende beläget mitt i detta område om du siktar på en god natts sömn! På Irland är pub-besöket något av ett familjeprojekt. I de traditionellt inredda lokalerna trängs unga som gamla. Det är oerhört lätt att stifta nya bekantskaper eller initiera en konversation med bordsgrannen. Musikanter med medtagna stränginstrument slår sig ned i grupp runt borden för att spela irländska visor. Många uppsluppna gäster stämmer in i sången. Vill du ta seden dit du kommer dricker du en krämig pint Guiness alternativt en läskande kall Bulmers cider – snåla inte på isen! Önskar du ett riktigt festligt besök bör du boka in din resa runt den 17:e mars då St. Patricks Day, Irlands nationaldag, infaller. Denna dag lever hela staden upp till fest. Glöm inte att ta på dig något grönt för att smälta in i folkhavet.

Är du mer intresserad av livespelningar med toner av blues, soul, metal och rock är puben “The Mezz” ett bra och avslappnat alternativ. De har i sina dagar bland annat haft celebert besök av Sinnead O’Connor och Chris Slade (ACDC) men erbjuder även mindre okända band att ta plats på scenen.

Mat & dryck

I matväg finns mycket att välja på. Närheten till havet medför att fisk och skaldjur är stadens specialitet. Till lunch rekommenderas en traditionell “fish n’ chips”. “Butlers Chocolate Café”, grundat år 1932, gör himmelska choklad- och kaffedrycker samt frestande praliner. Det är ett passande ställe att besöka vid behov av en värmande, välsmakande dryck när den irländska fukten lyckats tränga igenom dina ytterkläder. För den riktiga finsmakaren och gastronomen bör ett besök på restaurangen Patrick Guilbaud stå högt i kurs. Denna restaurang med franskt påbrå är stolt innehavare av två Michelinstjärnor. Servicen är exceptionellt professionell. Maten är sagolikt god. Vinlistan är voluminös och tung som en tegelsten men den kunniga sommeliern hjälper dig att kombinera mat & dryck till perfektion. Notera att bord måste reserveras flera veckor i förväg, särskilt helger och kring juletid. Restaurangen serverar även lunch. Stängt på söndagar och måndagar. Som en extra bonus har du chans att vid ett besök springa in i någon av bandmedlemmarna i U2 som är frekventa gäster. För den konstintresserade och sötsugna resenären kan ett besök till femstjärniga The Merrion, “art afternoon tea” vara en god idé, i dubbel bemärkelse. Vill man under sin tid i Dublin bo lyxigt och med stor flärd är detta hotell det självklara valet för en högst angenäm vistelse. Är det den omvända upplevelsen du söker finns även vandrarhemsalternativen som exempelvis Isaacs Hostel.

Shopping & Aktiviteter

För de shoppingsugna erbjuder Dublin city ett bra utbud av allt från souvenirer till kvalitetsvaror. O’Connell Street, Nassau Street, Henry Street och Grafton Street utgör det främsta shoppingstråket. Shoppingcentret Brown Thomas säljer exklusivare varor från diverse kända märken. På “The Artists Gift Gallery” på 51 South William Street kan du handla handgjorda irländska produkter från designers och konsthantverkare. Slå dig ner på en bänk i den vackra lummiga parken St. Stephens Green när du önskar en välbehövlig paus. För de som är särskilt intresserade av dryck och framställningsprocess uppskattas säkerligen ett besök på Jamesondestilleriet i området Smithfield, alternativt det sju våningar höga Guinessbryggeriet. Här kan du gå på en visning som avslutas på bryggeriets takterass med 360 graders panoramautsikt. För de yngre besökarna kan en visit till Dublin Zoo vara en trevlig aktivitet. Har du en extra dag i ditt reseschema och vill se dig omkring utanför stadskärnan finns många olika dagsturer till fina naturomgivningar, filminspelningsplatser (ex. Braveheart) etc.

Ett bra filmtips, om du vill komma i stämning och få en känsla för miljön inför din resa är filmen “Once” som porträtterar en irländsk gatumusikant. Den fångar på ett mycket fint och träffande sätt Dublinbornas mentalitet.

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Dublin

 • 1 933 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 1 577 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 1 618 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 393 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 164 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 297 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024