Hotell i Budapest (Centrala Ungern, Ungern)

  1 873 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 032 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 1. 1 359 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 2. 1 046 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 013 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 097 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 3. 483 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 4. 838 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 5. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Budapest

Hitta fantastiska billiga hotell i Budapest i Ungern. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Budapest online
 • Hitta ett billigt hotell i Budapest!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Budapest

  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 935 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  1 258 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 642 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 438 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024

Budapest – staden som bjuder på inhemskt vin, slott och varma källor!

Budapest, Ungerns huvudstad, består av Buda (västsidan) och Pest (östsidan). Floden Donau som vindlar sig genom staden separerar de olika delarna. Staden är mest känd för sina karakteristiska spahotell men har mycket annat att erbjuda. Hit kan du flyga billigt sista minuten med lågprisbolaget Wizzair.

Mat & dryck

Prismässigt är Budapest relativt billigt. Du kan äta och dricka gott för en betydligt lägre summa än hemma i Sverige. Med andra ord kan du under din vistelse passa på att unna dig lite extra lyx! En restaurang som rekommenderas för såväl atmosfär, service och meny är “New York Café”. Förr i tiden var detta ett stamhak för litterära och konstnärliga storheter. Inredningen är flärdfull och ger associationer till Titanic med sina röda sammetsinventarier, glansiga speglar och kristallkronor i tak. Beställer du en sorbet gör den entré badandes i champagne eftersom det enligt kyparen “är så en riktig sorbet bör serveras”. New York Café serverar frukost, lunch och middag men det är deras desserter och sötsaker som står högst i kurs. Den stora, vimlande saluhallen är väl värd ett besök. Passa på att provsmaka det ungerska kökets specialiteter eller köp med dig några souvenirer hem. Här trängs ungerska korvar tätt i tak och langosbåsen sida vid sida. Den ungerska maträtten langos består av friterad och jäst deg serverad tillsammans med olika tillbehör, exempelvis gräddfil, fetaost, rödlök och rom. Mums! Ungern är ett vinproducerande land. Vindistriktet ligger i nordöstra Ungern vid gränsen till Slovakien. En specialitet är Tokaji, vars anseende vuxit betydligt under senare årtionden. Vinet tillverkas huvudsakligen på druvan Furmint och förekommer i både söta och torra varianter. En vinprovning rekommenderas varmt. Det är en prisvärd aktivitet och du kommer säkerligen att hitta en eller flera nya favoriter att köpa med dig hem.

Klassiska badhus

Det är i stort sett omöjligt att besöka Budpest utan att avlägga visit på något av de karakteristiska badhusen. Vattnet kommer från varma källor och har en hög medeltemperatur. Szechenyi och Gellert terminalbad tillhör de två populäraste inrättningarna. Szechenyi, byggt år 1913, har hela 18 olika bassänger och är därmed ett av de största spakomplexen i hela Europa. Här kan du sänka ner dig i varma och kalla bad under välvda tak. I utomhusbassängerna slår ungrarna två flugor i en smäll och fullbordar sitt bad över ett parti schack på flytande bräden. På de flesta badhusen kan du boka in dig på spa- och massagebehandlingar till en förhållandevis billig penning. Behandlingarna erhålls oftast i små “massagebås” av enkel standard. En liten notis om att kvalitén varierar men det kan vara roligt att prova på. Gellert terminalbad, byggt i klassisk jugendstil år 1918, anses vara ett av de vackraste badhusen i staden. Till komplexet hör även fyrstjärniga spahotellet Gellért.

Sevärdheter och aktiviteter

Är du intresserad av historia rekommenderas ett besök till Budaslottet (Kiralyi vár) som ärades med en plats på UNESCOS världsarvslista år 1987. De omgärdande kvarteren är mysiga att flanera i. Här finns många muséer, restauranger och caféer. Från Fiskarbastionen, en av Budapest mest kända byggnader beläget på toppen av Budaberget, kan du njuta av en magnifik panoramavy över staden. Mellan Pest och Buda ligger Margaretaön, ett mycket trivsamt och utsträckt parkområde som lämpar sig väl för en stunds avkoppling. Här ligge också Danubius Grand Margitsziget, en mycket ståtlig byggnd och hotell. I december varje år hålls en mycket populär, hantverksbetonad julmarknad på torget Vörösmarty.

Ett vibrerande nattliv i unika lokaler!

Budapest erbjuder många nischade klubbar och barer. Standarden går från luxuös till riktigt dekadent och du vet aldrig vilka överraskningar du kan bjudas på under nattens gång. En bar med unik interiör och härlig atmosfär är Szimpla Kert med sina många skrymslen och vrår. De goda drinkarna serveras till ett överkomligt pris och den som önskar kan inta drycken sittandes i en gammal bil. Här möts en salig blandning av resenärer, familjer, par och vänner. Det är lätt att stifta nya bekantskaper. Ett annat uppsluppet ställe att påbörja sin afton på är “Crazy Café”. Här kan du välja mellan drygt 100 olika ölsorter och som namnet antyder har ägarna satsat på en rolig, lätt galen inredning med olika teman. Här finns två barer, två restauranger och en scen för live-musik. “Oscar café” har istället valt att nischa sig mot filmbranschen. Det råder en familjär stämning i lokalen som är inredd med Oscars-statyetter och filmaffischer. Är du sugen på en tidsresa rekommenderas “Cotton Club” som anammat konceptet “1920-talets Amerika”. Stor omsorg har lagts på att skapa rätt atmosfär. Livespelningar med betoning på jazz anordnas varje kväll i veckan utom söndagar. Fredagskvällar är reserverat för pianobar. Det går även bra att inta kvällens supé här då ungersk husmanskost står på menyn. Är du en riktig jazzfantast rekommenderas “Budapest Jazz Club” som ofta får besök av världskända storheter. För de som önskar ett mer modernt ställe med betoning på elektromusik kan “Hello Baby Bar” rekommenderas. Det är en trendig nattklubb inrättad i en palatsliknande byggnad. Lokalen rymmer många partysugna gäster vilket leder till en vibrerande stämning. Om du är en riktig nattsuddare är det klubben “Piaf” med sitt något dekadenta klientel som gäller fram på småtimmarna när resten av staden sover.

Utflyktsmål

Har du planerat in din visit under sommarmånaderna rekommenderas en utflykt till Balatonsjön med sina fina, långgrunda stränder i mån av tid. Sjön ligger tio mil sydväst om Budapest och du kan ta dig runt med båt, buss, tåg eller bil. Det finns många gemytliga små orter att stanna till på med fina badplatser och olika sevärdheter.

Trevlig resa!

Our top-rated cheap hotels in Budapest

  2 171 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 728 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 1 851 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 1 367 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 964 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 1 233 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • 592 kr per natt
  Förväntat pris för:apr. 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet