Hotell i Berlin (Berlin, Tyskland)

 1. 1 010 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 2. 1 351 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 3. 1 276 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 4. 1 778 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 5. 943 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 6. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 7. Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet

Hotell i Berlin

Hitta fantastiska billiga hotell i Berlin i Tyskland. Sök och jämför priser från boendeerbjudanden för att hitta de bästa priserna på trivago

 • Omfattande hotellsök för Berlin online
 • Hitta ett billigt hotell i Berlin!
 • Boka till det ideala priset!

Bland våra populäraste Hotels i Berlin

 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
  1 406 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 252 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 095 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  993 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 1 550 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 882 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Upplev atmosfären i Berlin!

I få städer är stämningen så påtaglig som den är i Berlin. Det finns något onämnbart hoppfullt, spännande och förbjudet som vilar över Tysklands huvudstad, som stoltserar med sex miljoner invånare från hela 180 olika nationaliteter. Vad som gör Berlin så speciellt är svårt att sätta fingret på men dess brokiga historia kan kanske ge oss några ledtrådar. Efter första världskriget såg man god tillväxt och stora framsteg inom vetenskap, kultur, stadsplanering och industri. Under andra världskriget blev stora delar av staden förstörd i bombräder mellan 1943-45 varpå den senare helt delades av en mur och Öst-och Västberlin uppstod. Det går än idag att se delar av muren och Checkpoint Charlie, som var en av gränsövergångarna mellan öst och väst finns kvar som en typisk turistattraktion. Efter murens fall 1989 kunde Östberlin få sin revansch och staden började åter att sprudla. I det gamla öst finns numera några av de mest spännande stadsdelarna såsom Treptow och Friedrichshain men i denna snabbt föränderliga stad skiftar de hippaste kvarteren snabbt och ofta. Berlin står aldrig still.

En perfekt weekendresa!

Resor till Berlin är ofta prisvärda och med sina två flygplatser, Tegel och Schönefeld, är staden lättillgänglig från i stort sett hela världen. Välj flygplats beroende på var i stan du bokat ditt hotell för att spara tid. Tegel är en trist men snabb och smidig inreseport och ditt bästa alternativ om du bokat hotell i trendiga Prenzlauer Berg, på exempelvis Zarenhof Prenzlauer Berg, eller i någon av de andra centrala stadsdelarna. Bokar du i god tid eller har tur att hitta en sista minuten-biljett kan du till och med hitta billiga resor hit över nyår!

Vad du sedan hittar på under din weekend i Berlin är helt och hållet begränsat av din egen fantasi. Här finns det lyxigaste av societetsliv och som kontrast Europas kanske mest utmanande och provocerande klubbvärld. Färgglada och pittoreska pastellhus kan efter en kort promenad skifta till gråbrun Sovjetarkitektur. Pompösa paradgator från en annan tid blir till moderna bostadshus på mysiga smågator med mysiga uteserveringar. Du kan besöka restauranger av världsklass och på vägen hem passera ett gatukök som vid första glans inte ser ett dugg inbjudande ut men som serverar dig en dönerkebab som förändrar din syn på snabbmat för all framtid. Det som kanske mest gör Berlin så speciellt är dessa tydliga kast mellan det fina och det andra, vad det nu är.

Detta måste du uppleva på din resa till Berlin

Den kanske enklaste biljetten till att se Berlin löses genom att ta en av båtturerna från Friedrichestrasse. Ombord på floden Spree som rinner genom staden kan du lyssna till en kunnig guide medan du häpnas över den bombastiska arkitektur som finns längs med vattnet. Både nya byggnader som statsbiblioteket och de äldre byggnaderna som t.ex. Pergamonmuseet har gemensamt att de får betraktaren att känna både liten och imponerad. Det är även lätt att bli frestad att stanna vid en av de många barerna som ligger längs med vattnet. En solig dag kan utan större förhinder spenderas i en solstol med gott umgänge och något kallt att dricka.

Ett besök till Tempelhof är annars att rekommendera. Denna f.d. flygplats har förvandlats till rekreationsyta för segways, longboards eller vilket annat obskyrt transportmedel som helst. Hyr ett av dem och kryssa runt bland alla andra som förundras över hur stor en landningsbana faktiskt är. Stanna för en korv eller en öl i en biergarten på området om du inte är så pass ambitiös att du tagit med din egen grill. Då är det bara att slå dig ner bland de andra Berlinarna, som uppenbart håller denna storstadsoas av frisk luft varmt om hjärtat.

Två av hållplatserna på din resa bör också vara Brandenberger Thor som är ett av tysklands mest kända landmärken, och på promenadavstånd därifrån, det judiska monumentet. Med sina 2711 svarta klossar fyller de ett helt torg och utgör en labyrintliknande formation till minne av alla de judar som miste livet under förintelsen.

På varma sommardagar är det skönt att åka ut till Wannsee som är en stor sjö en kort tågresa bort. Ta ett svalkande bad eller utnyttja vattensportmöjligheterna och återvänd sen till stan när den starkaste hettan lagt sig. Varma sommarnätter i Berlin får inte missas!

Det fantastiska utbudet av musik och nattliv

Tyskland är ofta känt bland musiker och DJ:s som ett av de roligaste länderna att turnera i och Berlin är absolut inget undantag, speciellt som här finns så många bra konsertlokaler. Columbiahalle i närheten av Tempelhof är en kokande klubb med plats för ett par tusen tätt packade besökare. För större akter finns amfiteatern Waldbuhne som ligger nära den storslagna Olympiastadion, eller någon av stadens sportarenor. Lägg därtill hundratals mindre klubbar som erbjuder precis vad som helst i underhållningsform. Av dessa kan exempelvis Neue Haimat i Friedrichshain nämnas. Här spelas livejazz ett par gånger i veckan och de gamla grafittitäckta lokalerna är både välkomnande och lite läskiga i sin utslitna charm. Bland nattklubbarna bör Berlins mest kända technoklubb Berghain, beläget i ett gammalt kraftverk nämnas. Här ringlar sig kön lång från fredag natt till tidig söndagmorgon och bli inte besviken om du inte blir insläppt, det verkar vara mer eller mindre slump om man är välkommen eller ej. Vid otur i dörren finns lyckligtvis hur många alternativ som helst. Varför inte ett besök till Club der Visionäre som ligger vid vattnet i Treptow-Köpenick eller någon av de andra närliggande etablissemangen?

Sammanfattat så finns här allt för den nyfikne. Planera gärna din resa då det är lätt att bli överrumplad av det enorma utbudet. Din resa till Berlin blir troligen inte din sista!

Our top-rated cheap hotels in Berlin

 • 1 202 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • Välj datum för att se priser och tillgänglighet
 • 867 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
  606 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024
 • 627 kr per natt
  Förväntat pris för:maj 2024

Vanliga frågor om Berlin