Hotell Stockholm

  • Omfattande hotellsök för Stockholm online
  • Hitta ett billigt hotell i Stockholm!
  • Boka till det bästa priset!
Listvy
Kartvy
Laddar...
Visa fler hotell
Hotell i Stockholm
ReseguideReseguide

Stockholm – en stad full av natur och kultur

Stockholm är Skandinaviens största internationella stad som kan stoltsera med naturskön miljö, fantastisk shopping, rik kultur, anrik historia och ett brett utbud av övernattningsmöjligheter vare sig du är ute efter ett modernt hotell i Stockholm eller ett billigt vandrarhem. Stockholm är år efter år med i topplaceringarna på listor över de mest beboeliga städerna i världen.


Historia, natur och andra attraktioner i Stockholm

Det är i anrika stadsdelen Gamla stan som stadens historia känns mest närvarande. Det är en av de största turistattraktionerna i Stockholm med sina kullerstensgator och medeltida byggnader. Här hittar du också Stockholms slott som är kungafamiljens officiella residens. Vill du övernatta i Gamla stan hittar du hotell som Rica Gamla Stan eller om du är ute efter ett billigare alternativ hittar du vandrarhemmet Best Hostel Old Town i kärnan av Gamla stan.


Vill du ta en utflykt över dagen så ärStockholms skärgården av favoriterna bland turister med dess underbara natur och ungefär 30 000 öar, kobbar och skär. Skärgården sträcker sig över 80 km öster om staden och är den näst största i Östersjön. Att ta dig till de större öarna är enkelt året runt med en av färjelinjerna som erbjuds, vill du båtluffa runt flera öar är det bästa alternativet att köpa en båtluffarbiljett. Vill du övernatta nära Nybrokajen där båtarna går ifrån kan du bo på hotellet Grand Stockholm som också erbjuder ett skärgårds-inspirerat spa om du hellre känner för att stanna inne.


Stadsdelen Djurgården är en av de mer populära delarna av Stockholm med sin fina natur och sina sevärdheter såsom nöjesfältet Gröna Lund. Gröna Lund är öppet från början av våren till början av hösten varje år och förutom att flera attraktioner finns, såsom berg- och dalbanor, så brukar även flera stora artister uppträda där varje år. Det finns flera hotell i Stockholm runt omkring Gröna Lund området, men ett av de mer unika övernattningsmöjligheterna området erbjuder är billiga vandrarhemmet STF Af Chapman & Skeppsholmen där man kan sova i något av rummen på af Chapman fartyget.


Musik, sport och shopping för alla

Är du ute efter att se sport i världsklass eller uppträdanden av världsartister så är Globen arena den självklara destinationen i Stockholm med sina cirka 300 evenemang per år. Globen är världens största sfäriska byggnad och är du ute efter boende nära Globen har området flera övernattningsmöjligheter att erbjuda. Hotellet Quality Globe är beläget ett par stenkast ifrån arenan och shoppingcentrumet bredvid. Är du ute efter ett billigt alternativ finns Skanstulls Vandrarhem inom gångavstånd som ligger på Söder och erbjuder gratis WiFi för sina gäster.


Shopping i världsklass erbjuds i Stockholms innerstad, som i folkmun kallas city. Allt från prisvärda butikskedjor, till mer exklusiva butiker finns i detta område som också är fullt med restauranger och hotell. På trendiga Söder kan du hitta mer udda småbutiker om du är ute efter något mer unikt som inte går att hitta någon annanstans. Second hand-butiker är också ett vanligt inslag på Söders shoppinggator.


Ta dig enkelt runt i Stockholm

Att resa runt i Stockholm är smidigt med antingen tunnelbana, buss, spårvagn, pendeltåg och några färjelinjer. Stockholms tunnelbana är det enklaste sättet att ta sig runt och ibland kallas den för världens längsta konstsamling eftersom många av stationerna är prydda med målningar längs med väggarna. Det är inte långt att ta sig från flygplatsen till Stockholm vare sig du flyger till Arlanda, Bromma eller Skavstas flygplats. Letar du efter hotell centralt i Stockholm finns hotellet Nordic Sea som ligger nära Centralstationen och erbjuder gym samt spa.

Prisintervall

från ‎ 288 krtill ‎ 4.125 kr